Rockkal/metállal ismerkedő embernek milyen zenekarokat ajánlanátok?
Már láttam ilyen kérdést és óriási viták alakultak ki alatta zenei ízlés miatt, szóval azt most mondom hogy semmi értelme azon összeveszni hogy kinek mi tetszik és melyik zene fos melyik pedig "igazi metál" és melyik pózer banda mert mindenkinek más a véleménye erről
Ezeket hallgatok eddig
Nirvana, MCR, System of a down, Black Sabbath, AC/DC, Metallica, Motörhead, Nightwish, Pokolgép, Ossian, Tankcsapda, Depresszió, Lord, Kárpátia, (igen ezek mind ismertebbek és nagyrészt mainsreamek de hát nincs ismerősöm aki ajánlhatna mást, ezeket magamtól kerestem)
Ha kérhetem magyart is írjatok mert mindenhol csak külföldi bandákat találok
Skid Row
Guns N' Roses
Mötley Crüe
Led Zeppelin
Deep Purple
Iron Maiden
Slayer
Anthrax
Megadeth
Sepultura
Moby Dick (ez magyar)
Uriah Heep
Kiss
Korai Linkin Park
Slipknot
Korn
Immortal
Opeth
És ha a lassabb zene is bejön, akkor a Pink Floyd zenéjét tudom ajánlani.
Az ősrock nagy képviselői meg a következők:
The Beatles
The Rolling Stones
The Doors
The Who
The Animals
The Jimi Hendrix Experience
Nirvana vonalon: Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Audioslave, Foo Fighters, Downface, Niil, Silverchair
MCR vonalon: Fall Out Boy (a régebbi dalaik), Panic! at the Disco (szintén), Billy Talent, Brand New, 30 Seconds to Mars, Biffy Clyro
System of a Down vonalon: Faith No More, Korn, Rage Against the Machine (csak ha nem bánod a rappelést), Limp Bizkit (szintén), Slipknot, Red Hot Chili Peppers
Kevésbé specifikusan ajánlom még a Megadeth-et, Ozzy Osbourne-t, a Nightwish volt-volt énekesnőjének, Tarja Turunennek a szóló projektjét, az Amorphis-t, meg mondjuk Ayreon-t.
A magyar részét a dolognak másra bízom, sajnos kevés magyar zenét hallgatok.
(u.i.: egészen biztos vagyok benn, melyik kérdésről beszélsz, nem voltak ott óriási viták, csak egy, amit rövidúton félbe is vágtam azzal, hogy megkértem a kezdeményező felet, hogy inkább privát üzenetben folytassuk, miután rájöttem, hogy teljesen szétszemeteltük a kérdést :D )
Tonnaszámra lehet mondani zenekarokat...
Klasszikus Heavy Metal: Judas Priest, Iron Maiden, Running Wild, Grave Digger, DIO, Hammerfall, Pokolgép, Pantera
Thrash Metal: Slayer, Anthrax, Megadeth, Testament, Sodom, Destruction, Kreator, Messenger, Halor, Exodus
Doom Metal: Candlemass, Solitude Aeturnus, St. Vitus, Obsessed, Pentagram, Shapes of Despair, Thergothron, Skepticism, Dreams After Death, Cathedral
Death Metal: Death, Possessed, Celtic Frost, Sarcófago, Deicide, Nile, Cannibal Corpse, Suffocation, Bolt Thrower, Krabathor, Entombed, Monstrosity
Black Metal: BATHORY, Mayhem, Bulldozer, Tormentor, Immortal, Darkthrone, Hellhammer, Absu, Impaled Nazarene, Behemoth
Prog Metal: Mastodon, Perfect Symmetry, Fates Warning, Eclectic, Dream Theater, Amorphis
Power Metal: Manowar, Metal Church, Nevermore, Sanctuary, Iced Earth, Rhapsody
Folk Metal: Amon Amarth, Enslaved, Sólstafir, Mörk Gryning, Dalriada, Barbaro
Így hirtelen, fejből. Majd aztán jól le leszek ugatva, hogy melyiket hova írtam, meg miért írtam bele X-et és miért hagytam Y-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!