Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rockkal/metállal ismerkedő...

Rockkal/metállal ismerkedő embernek milyen zenekarokat ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Már láttam ilyen kérdést és óriási viták alakultak ki alatta zenei ízlés miatt, szóval azt most mondom hogy semmi értelme azon összeveszni hogy kinek mi tetszik és melyik zene fos melyik pedig "igazi metál" és melyik pózer banda mert mindenkinek más a véleménye erről

Ezeket hallgatok eddig

Nirvana, MCR, System of a down, Black Sabbath, AC/DC, Metallica, Motörhead, Nightwish, Pokolgép, Ossian, Tankcsapda, Depresszió, Lord, Kárpátia, (igen ezek mind ismertebbek és nagyrészt mainsreamek de hát nincs ismerősöm aki ajánlhatna mást, ezeket magamtól kerestem)

Ha kérhetem magyart is írjatok mert mindenhol csak külföldi bandákat találok

2017. márc. 31. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Skid Row

Guns N' Roses

Mötley Crüe

Led Zeppelin

Deep Purple

Iron Maiden

Slayer

Anthrax

Megadeth

Sepultura

Moby Dick (ez magyar)

Uriah Heep

Kiss

Korai Linkin Park

Slipknot

Korn

Immortal

Opeth

És ha a lassabb zene is bejön, akkor a Pink Floyd zenéjét tudom ajánlani.

Az ősrock nagy képviselői meg a következők:

The Beatles

The Rolling Stones

The Doors

The Who

The Animals

The Jimi Hendrix Experience

2017. márc. 31. 22:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nirvana vonalon: Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Audioslave, Foo Fighters, Downface, Niil, Silverchair

MCR vonalon: Fall Out Boy (a régebbi dalaik), Panic! at the Disco (szintén), Billy Talent, Brand New, 30 Seconds to Mars, Biffy Clyro

System of a Down vonalon: Faith No More, Korn, Rage Against the Machine (csak ha nem bánod a rappelést), Limp Bizkit (szintén), Slipknot, Red Hot Chili Peppers

Kevésbé specifikusan ajánlom még a Megadeth-et, Ozzy Osbourne-t, a Nightwish volt-volt énekesnőjének, Tarja Turunennek a szóló projektjét, az Amorphis-t, meg mondjuk Ayreon-t.

A magyar részét a dolognak másra bízom, sajnos kevés magyar zenét hallgatok.

(u.i.: egészen biztos vagyok benn, melyik kérdésről beszélsz, nem voltak ott óriási viták, csak egy, amit rövidúton félbe is vágtam azzal, hogy megkértem a kezdeményező felet, hogy inkább privát üzenetben folytassuk, miután rájöttem, hogy teljesen szétszemeteltük a kérdést :D )

2017. márc. 31. 23:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy volt egy kisebb vita, rengeteg együttest leírtak, többek között én is, a 15-ös válasz volt az enyém. Az ajánlásaim pedig továbbra is állnak, mindössze annyi, hogy közben eszembe jutott, hogy az Overkill-t meg az Exodus-t kihagytam. :D
2017. ápr. 1. 11:29
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Motionless In White, Marilyn Manson, Red Sun Rising, Skillet, Bring Me The Horizon, Korn, Black Veil Brides,Linkin Park, Three Days Grace, Asking Alexandria, Green Day, Rammstein, Fall Out Boy
2017. ápr. 1. 17:17
 5/8 Tom Benko ***** válasza:

Tonnaszámra lehet mondani zenekarokat...

Klasszikus Heavy Metal: Judas Priest, Iron Maiden, Running Wild, Grave Digger, DIO, Hammerfall, Pokolgép, Pantera

Thrash Metal: Slayer, Anthrax, Megadeth, Testament, Sodom, Destruction, Kreator, Messenger, Halor, Exodus

Doom Metal: Candlemass, Solitude Aeturnus, St. Vitus, Obsessed, Pentagram, Shapes of Despair, Thergothron, Skepticism, Dreams After Death, Cathedral

Death Metal: Death, Possessed, Celtic Frost, Sarcófago, Deicide, Nile, Cannibal Corpse, Suffocation, Bolt Thrower, Krabathor, Entombed, Monstrosity

Black Metal: BATHORY, Mayhem, Bulldozer, Tormentor, Immortal, Darkthrone, Hellhammer, Absu, Impaled Nazarene, Behemoth

Prog Metal: Mastodon, Perfect Symmetry, Fates Warning, Eclectic, Dream Theater, Amorphis

Power Metal: Manowar, Metal Church, Nevermore, Sanctuary, Iced Earth, Rhapsody

Folk Metal: Amon Amarth, Enslaved, Sólstafir, Mörk Gryning, Dalriada, Barbaro

Így hirtelen, fejből. Majd aztán jól le leszek ugatva, hogy melyiket hova írtam, meg miért írtam bele X-et és miért hagytam Y-t.

2017. ápr. 2. 20:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet hogy csak ém vagyok így vele de az Absu az death metál.de ez csak az én szerény véleményem, nyugodtan lehet fikázni
2017. ápr. 2. 22:18
 7/8 Tom Benko ***** válasza:
@6: Ezen nem fogok senkivel összeveszni - eleve a BATHORY és a Slayer is death metalnak tartotta magát.
2017. ápr. 4. 09:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én személyes preferencia alapján hozzá adnám még a Toolt, az A perfect circlet és a Gojirát, magyarok közül pedig az Apey and the pea-t (gondolok itt főleg a Hellish című albumra).
2017. ápr. 4. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!