Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a Slipknot...

Mi a véleményetek a Slipknot Vol.3 (The Subliminal Verses) című albumáról?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek róla, illetve, hogy melyik a kedvenc dalotok illetve dalaitok róla.

Nekem szinte a kedvenc albumom a Slipknot-tól, számomra a másik kedvenc mellette az All Hope Is Gone, amik ide oda cserélgetik nálam az első helyet, hol ez, hol az van az első helyen. Erősen befolyásoló tényező itt, hogy anno a Psychosocial-lal ismertem meg a zenekart, és így az All Hope-al indítottam, részben ezért is a másik kedvencem az a lemez.

Visszatérve a Vol. 3-ra, ugye gyakorlatilag vízválasztó albumról beszélünk, ahol elindultak egy dallamosabb, slágeresebb irányba, megjelentek a gitárszólók és az akusztikus balladák is. Az első két albumuk, a Slipknot és az Iowa, vitathatatlanul a metál zene történelem megkerülhetetlen alapkövei, de szerintem még a Vol. 3-at is ide lehet sorolni, bár erről már megoszlanak a vélemények. Az első kettő az biztos, de szerintem még a harmadik lemezük is megkerülhetetlen mérföldkő. Jól átgondolt, zeneileg és koncepcionálisan is profin kidolgozott a lemez, és a dalok szinte mintha kapcsolódnának egymáshoz, mintha egy történetet mesélnének el, nemcsak tartalmilag, hanem a sorrendjüket tekintve is. Vannak persze erre egyértelmű példák is, mint a két Vermillion dal, és egy példának pont a Vermillion 2 után jön egy olyan dal mint a The Nameless...

Nyilván aki az első két albummal szerette meg őket, annak tényleg szokatlan lehet, de szerintem ettől még egy nagyon jó lemez. Van egy megmagyarázhatatlan szomorú és titokzatos hangulata.

Nálam a kedvenc dalok terén muszáj két részre osztani őket. Vannak a slágerek, és vannak a csajozós, szerelmi bánatos dalok. A slágerek terén egyértelműen a Duality (van olyan metálos akinek nem?), Opium of the People, The Nameless és a Before I Forget.

A szerelmi bánatos téren pedig, mivel pont előtte, és utána is volt a magánéletemben mélypont ezen a téren, a Vermillion, Vermillion 2 és a The Nameless. Sajnos megtörtént események alapján az utóbbi három dal nekem nagyon beütött, de a The Nameless-sel kapcsolatban senki ne gondoljon rosszra, ott már maximum a refrén illik a magánéletembe.

Persze van olyan dal amit én egyikbe se sorolnék de mégis nagyon tetszik, pl. a Pulse of the Maggots, és olyan dalok is vannak amiket két külön csoportba osztottam, mégis szinte egy szinten vannak nálam mint gigaslágerek, ilyen nálam a Duality és a The Nameless.

Tehát a lényegre térve, mit gondoltok a lemezről, mit jelent nektek, mik a kedvenc dalaitok róla, de jöhet bármi ami eszetekbe jut róla, látjátok én is beleszőttem a magánéletemet.

A két évvel ezelőtti pesti koncert meg kik*rt brutális volt, életem egyik legnagyobb élménye, hogy láthattam őket a küzdőtérről.

26/F

#Slipknot #vermillion #vol 3 #the nameless
2017. márc. 25. 22:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Először is... Tetszik a kifejtés. Ritkán látok ilyen gondosan megfogalmazott véleményeket ezen az oldalon. Nekem mindig melengeti a szívem, mikor valaki veszi a fáradságot arra, hogy ilyen szépen leírja a véleményét bármilyen zenéről (akár tetszik nekem, akár nem). :)

A Vol. 3 szerintem egy jó album, de nekem a Slipknot is egy olyan zenekar, mint a Wu-Tang Clan, a Crystal Castles, vagy a King Crimson: az összes többi albumukra valahogy az első ráveti az árnyékát. A Slipknot nem egy kifejezetten mély értelmű, művészi zenekar, legalábbis számomra nem az. Ahogy valami magyar blogon olvastam egyszer, ők egy "középső ujj az egész világ felé". Abban pedig az első album tökéletes. Viszont az Iowa után minden albumról az jön le, hogy Corey valami ambiciózusabb dologba akart belevágni, ami nem olyasvalami, amire ezt a bandát kitalálták. Én több évtizednyit el tudnék hallgatni olyan zenéből, mint ennek a bandának az első lemeze volt, ilyen szempontból számomra a Vol. 3, de még az Iowa is egy visszalépés. Viszont mondom, a Vol. 3 szerintem egy jó album. A Duality nekem is egy kulcsfontosságú dal volt ezen zenekar megszeretésében, a Before I Forget volt talán az első dal, amit tőlük valaha hallottam, a Vermilion (első rész) pedig az a dal volt, amit kb. két hétig szünet nélkül hallottam, mikor először szembetalálkoztam vele. Ha meg már művészibb irányokba akarjuk terelni ezt a bandát, akkor az All Hope is Gone talán jobban sikerült. A Sulfur, meg a Dead Memories két kedvencem a kevésbé elmeháborodott dalaik közül. Szóval ja, a Slipknot-nak volt szerintem jobb albuma is, de attól még szeretem a Vol. 3-t. :)

2017. márc. 25. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!