Szerintetek kezdő gitárosként ez a gitár megéri?
Szeretnék venni egy akusztikus gitárt, de mivel balkezes vagyok, első gitárként nem akarok nagyon sokat rá költeni. Ki is néztem egy gitárt, de szinte sehol semmi információt nem találok róla. Esetleg mondanátok pár véleményt róla, vagy hogy megéri-e ?
Gitár: Pasadena AG162LH
Full hársfa testű gitár... Nem. A hársfa nem akusztikus hangszerhez való fa. Főleg nem való gitár fedlapnak. A gitár fedlapja legyen fenyő, vagy cédrus. Vagy különleges esetben mahagóni, esetleg koa. És persze tömör, nem rétegelt.
A gitár fedlapja a hangszer lelke, egyik legmeghatározóbb (sőt inkább A legmeghatározóbb) eleme. Nem tudom, ki találta ki, hogy legyen hársfából, de gondolom azért történt, mert jó olcsó, és úgyis el lehet adni majd az embereknek ezeket a hangszerformájú hárs fedlapos izéket is.
Nem teljesen világos számomra, hogy mi a kapcsolat aközött, hogy balkezes vagy és hogy keveset akarsz gitárra költeni, de ha megengedsz egy meglátást: a gitár egy hangszer. Ugyanúgy, mint egy hegedű, vagy cselló, vagy teszem azt, tekerőlant. És nem szabad igényben lejjebb adni, mintha speciel csellózni tanulnál. Egy tömör fenyő/cédrus fedlapos gitárt javasolnék, de az minimum duplája ennek a Pasadénának. Mondjuk ez a gitár:
Ha nagyon nem megy anyagilag, az persze érthető, de akkor legalább rétegelt fenyő legyen a fedlap.
Köszi a választ!
Egészségügyi okok miatt nem biztos, hogy bírnék gitározni, de mindenképp ki szeretném próbálni.
Ezért gondoltam, hogy egy olcsóbbat vennék először, hogy kipróbáljam menne-e.
És köszönöm a tanácsokat,javaslatokat!
Fender CD-60
Igaz nem csúcsminőség, de nem is a legalja, tanulni, kipróbálni szerintem tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!