Lossless audio fan vagyok, azok a zenék amiket le lehet tölteni Flac-ban honnan tudom hogy nem mp3-ból konvertálták fel?
520? Nem 320 a formátum legnagyobb lehetséges bitrátája? Egyébként csak arra akartam utalni, hogyha a kamu FLAC van annyira jó minőségű, hogy ne halld a különbséget, akkor minek az igazi? Csak eleszi a helyedet.
De hogy normálisan is válaszoljak: Elég nehéz megmondani. Sokan arra esküsznek, hogy ha nincs nálad az eredeti cd, hogy meghallgasd olyan formában, ami egészen biztosan sértetlen, akkor lehetetlen megmondani tutira, hogy mit élt meg a szerencsétlen fájlod. Vannak ilyen programok, mint ez: [link] ebben szokták emberek nézegetni a frekvenciákat, ami lehet kiindulópont, de hallottam érveket, ami szerint ez sem biztos módja a veszteségmentesség ellenőrzésének.
Manapság minimum 20kHz felett levágják a muzsikák tetejét, mert 1az ember nem hallja a felette lévő anyagot 2 csak fölösleges zaj masteringnél 3 nincs az a hangrendszer, amit földi halandóknak kiadná. Ettől függetlenül általában 18kHz felett vágják, mert az ember ugyan hallja, de csak bántó a fülnek. Találkoztam már 16kHz-nél vágott anyaggal is. :)
Üdv: Egy mixing-hangmérnök palánta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!