Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » 1. kérdésem:Bolti, zeneiCD -t...

1. kérdésem:Bolti, zeneiCD -t hogy lehet átmásolni egy másik CDre? 2. Számítógépbe való CD-re? 3. Régi hanglemezek anyagát hogy köll át-megmenteni CDre? Köszi

Figyelt kérdés
CDről CDre másolás , Hanglemezről CDre mentés

2017. márc. 10. 02:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a CD-t először bemásolom a gépbe, és onnan a hangfájlokat lemezre írom.

A régi hanglemezt nem tudom, hogyan "köll" :D átmásolni, ahhoz valamivel először digitalizálni kellene.

2017. márc. 10. 07:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Az előző jól mondja a lényeget. Annyit hozzáteszek, hogy megrövidítsem a dolgod, kérdező, hogy WAV hangformátumba kELL (na jó, ha tájnyelvi vagy, ebbe nem kötünk bele) konvertálni bármit, amit cd-re akarsz kiírni, vonatkozik ez a legális anyagokra ugyebár. ;)

Digitális hangot , tehát CD-t először wav-ba konvertálod, a vinil lemezt meg digitalizálod WAV-ba.

Nézz utána, milyen beállítás kell a cd író szoftvernél. Asszem RAW módban kell kiírni, de nem vagyok ebben biztos, nem vagyok gyakorlott ebben.

A digitalizálásnál annyi a gond, hogy valós időben kivitelezhető, tehát ahány perc a zene, annyi ideig tart és hát sajnos végig figyelni kell a bemenő jelre, nehogy túlvezéreld, szóval macerás, bár alap hangmérnöki munka.

Meg ugye döntsd el digizésnél, hogy inkább kisebb darabokban csinálod, pl zeneszámonként, vagy ha hosszabb számok, pl 20-30 perces számokról van szó, akkor azokat egyben digized-e... Ha egyben, akkor ha desktop gépen végzed, és nincs szünetmentes tápod, fennáll a probléma, áramszünet esetén, hogy kezdheted elölről, amit még nem véglegesítettél... De ha van szünetmentesed, vagy pedig eleve laptop/netbook, akkor az akksid legen elég arra az időre...

2017. márc. 10. 14:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az alapos választ Kedves KÖLLre Kapva-Kapók-Harapók! ,,M-ennyire tetszik" nektek is ?!:D Tudtam!Nem,valóban nem KELL belekötni a KÖLLbe.Sajnos nem tájnyelvi(vidéki)vagyok ha bár ha jól belegondolok rokonaim,őseim közt sok,,vala" vidéki is.A,,köll"-t egy zeneszerző-művész-tanár jó barátunktól vettem át.Ő akkor használja amikor már sehogy sem sikerül megoldást találnia az adott problémára,el van kissé szontyolodva,s idegei kezdenek trutyik lenni.Azért használom így mert nagyon tetszik de nem is ez a lényeg CD ügyben ugyebár?Egyébként én sem kötök bele az ,,asszem" és a ,,cd" szavaidba !Mi a fityfenének?Mindenkinek megvan a maga kedvence amiről tudja hogy helytelen.Ugye? :D
2017. aug. 30. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!