1. kérdésem:Bolti, zeneiCD -t hogy lehet átmásolni egy másik CDre? 2. Számítógépbe való CD-re? 3. Régi hanglemezek anyagát hogy köll át-megmenteni CDre? Köszi
Én a CD-t először bemásolom a gépbe, és onnan a hangfájlokat lemezre írom.
A régi hanglemezt nem tudom, hogyan "köll" :D átmásolni, ahhoz valamivel először digitalizálni kellene.
Az előző jól mondja a lényeget. Annyit hozzáteszek, hogy megrövidítsem a dolgod, kérdező, hogy WAV hangformátumba kELL (na jó, ha tájnyelvi vagy, ebbe nem kötünk bele) konvertálni bármit, amit cd-re akarsz kiírni, vonatkozik ez a legális anyagokra ugyebár. ;)
Digitális hangot , tehát CD-t először wav-ba konvertálod, a vinil lemezt meg digitalizálod WAV-ba.
Nézz utána, milyen beállítás kell a cd író szoftvernél. Asszem RAW módban kell kiírni, de nem vagyok ebben biztos, nem vagyok gyakorlott ebben.
A digitalizálásnál annyi a gond, hogy valós időben kivitelezhető, tehát ahány perc a zene, annyi ideig tart és hát sajnos végig figyelni kell a bemenő jelre, nehogy túlvezéreld, szóval macerás, bár alap hangmérnöki munka.
Meg ugye döntsd el digizésnél, hogy inkább kisebb darabokban csinálod, pl zeneszámonként, vagy ha hosszabb számok, pl 20-30 perces számokról van szó, akkor azokat egyben digized-e... Ha egyben, akkor ha desktop gépen végzed, és nincs szünetmentes tápod, fennáll a probléma, áramszünet esetén, hogy kezdheted elölről, amit még nem véglegesítettél... De ha van szünetmentesed, vagy pedig eleve laptop/netbook, akkor az akksid legen elég arra az időre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!