Miért puhult el ennyire a rap/hip-hop, mint műfaj?
#2, hülyeség emiatt "gyökérnek" nevezni a másikat, hiszen attól érdekes a világ, hogy mindenki egy kicsit máshogy látja, nem? Ráadásul egyikünk sem említette, hogy "könnyű célpontot nyújtó MTV-zenéken" nőttünk volna fel, nem tudom honnan szedted ezt...
Manapság a kevésbé ismert zenekarokban sem találtam meg azt, amit 15-20 évvel ezelőtt igen, de hát mifelénk erre azt mondják, hogy ahány ember, annyi stílus, nem pedig azt, hogy gyökér vagy.
Barátom, had reagáljak az elmondottakra.
Szóval:
1. Azt nem mondtam, hogy egy új zenét sem ismerek, ami ne lenne jó. Azt mondtam, hogy a mai zenék egy jókora része nem tetszik és több ismeretlen zenekart is ismerek emellett, amik nem rosszak, de számomra nem érik el azt a szintet, amit régebben csináltak. De ahogy megemlítettem, tisztelet a pici kivételnek. Pont.
2. Hasonló cipőben vagyunk barátom, nehéz a saját stílusodat, zenei ízlésedet a mai embereknek átadni, mert rengeteg zenei kategória van. Akiket én szeretek, szintén nem ismert zenekarok és marha jó lenne valakivel róluk beszélni. Ez ügyben totál együttérzek. De el kell fogadni, mindenkinek szinte máshogy másképp más miért tetszik a zene.
3. Nem mondtam konkrétumot, mert nem ez volt a kérdés. Milyen konkrétumot kellett volna mondanom? Ezt nem értem...
4. Megint ez a "felszínes" szöveg kezd átmenni kötözködésbe, aminek értelmi lényegét én nem látom. Ahogy mondtad, nem fogsz sokat adni erre, de mégis sikerült egy bazihosszú regényt írnod a zenei véleményedről, ami amúgy nekem szimpatikus, csak ellentmondásos.
5. Egyezzünk ki haver. Neked ez tetszik, nekem amaz, zene miatt senkivel sem szeretnék kötözködni, hiszen a zene mindenkié.
Egy kicsit azért mégis kíváncsivá tettél, hogy mik lehetnek azok az új és jó zenék, amiket szeretsz és átadnál másoknak. Lehet, hogy tényleg van sok jó köztük, amikről nem tudok, de tetszenének.
#5 Az 1., 2., 5. ponthoz nincs mit hozzáfűznöm, jó az amit mondtál, szerintem ott megértettük egymást, ahogy nézem a zenei hozzáállásunk akkor többnyire egyezik, innen már inkább az internethez való hozzáállásunk a téma:
4. és 3.: A felszínes dolgot, meg hogy nem sokad adok rá, azt a kérdés, meg az első válaszod tartalmára mondtam, meg egyfajta magyarázatképp arra, hogy miért voltam nyers az első válaszomban. A második válaszodból már átjött, hogy több van benned, mint az ilyen kérdéseknél általában felbukkanó emberekben, azért is vettem a fáradságot, hogy válaszoljak, és innen rá tudok kanyarodni arra, hogy miért voltam annyira negatív. Nem tudom milyen gyakran látogatod ennek az oldalnak a zenés részét, vagy csak úgy alapból mennyire foglalkozol mások véleményével a neten, de én ezt a standard "miért sz#r manapság minden zene?" pár "mert sz#r, szerintem is az" modellt már annyiszor láttam, hogy fáj, és szinte minden esetben ordít az ilyenekről hogy mindenki örül annak, hogy a másik jól megerősítette az ő véleményét, és másra nem is volt jó az egész. És az a vicces, hogy rengeteg olyan kérdésre válaszoltam már hosszan, összeszedetten, és irreálisan tisztelettudóan, amiről pontosan tudtam, hogy a kérdező nem kíváncsi a véleményemre, őt csak a sajátja érdekli, és láss csodát, te vagy az első aki képes volt vitába szállni velem. Pont, mikor úgy voltam vele, hogy "nem unjátok még?" és írtam egy ilyen nyers beszólást. A felszínességet meg elsősorban arra értettem, hogy maga ez a fajta diskurzus, ez a feldobott téma, mint olyan, felszínes, nem feltétlen az emberek maguk (szóval nem akartam személyesen kötekedni, chill). Aki odáig megy, hogy egy egész műfajt sz#rnak titulál, vagy az egész modern zenét, mint olyat, az igenis vegye a fáradságot, hogy akár csak dióhéjban leírja, hogy mit tart ő jónak, mit tart ő rossznak, miért tartja rossznak (és sajnálom, de általános negatív jelzők nem elegek ahhoz, hogy megértessék a kívülállóval, mi is a bajuk ezzel, meg azzal a zenével), mert innen legalább lehetne valamit kezdeni, innen már azok az emberek is, akiknek több a mondandójuk annál, hogy "szerintem is", úgy éreznék, hogy hozzá tudnának adni valamit a másik gondolatához. Mert érted, hogyan szállok szembe valakinek a zenei véleményével, ha... effektíve nem tudom a zenei véleményét? Nem tudok előadókat megnevezni, ha nem tudom róla, hogy ő mit értékel egy zenében, azt meg hülyeség lenne feltételezni, hogy a másik ugyanúgy van bekötve, mint én.
Ami meg a jó zenéket illeti: tudom, hogy te az első kommentedben rock-ot írtál, ami így kapásból nekem túl tág fogalom, meg szinte minden hirtelen eszembe jutó lenyűgöző modern előadó a progresszív vonalon van, ami ha pont nem az ízlésed, akkor nem sok értelme lenne felsorolni, de ha már a kérdés a hip-hopra irányult, megemlítek pár hip-hop előadót, akikkel nem értem mi baja lenne valakinek, aki az a baja a mai rappel, hogy "nyálas party vacak": Denzel Curry, Kendrick Lamar, Joey Bada$$, Danny Brown, Clipping, Aesop Rock, Earl Sweatshirt.
Halihó kedves válaszoló, az előző válaszoló vagyok. Bocsánat, hogy későn írok neked, már akartam írni az elmúlt napokban. Megmondom őszintén, nagyon megörültem az üzenetednek!
Az én esetemben az a jellemző a zenével kapcsolatban, hogy akiket szeretek, 10-15 vagy akár 20 évvel ezelőtt voltak igazán jók, élvezhetőek számomra, de több kedvenc zenekar átment egyfajta populárisabb irányba, ami csalódottságot váltott ki belőlem, nem adták már át azokat az igazi életből merített érzéseket, amiket az elején tapasztaltam náluk. Viszont meg kell mondanom őszintén, meggyőztél barátom!
Belehallgattam a zenékbe, amiket leírtál, nem az én stílusom, de mégis valamelyikbe megtaláltam azt, ami a régebbieknél is jellemző volt, láttam bennük fantáziát és hogy tényleg őszinte érzésekről szólhatnak a számok. Ráadásul nem elpuhult gyenge rapzenékről van szó.
Egy hasonló stílusú rap előadót én is ismerek, akit azért szeretek, mert van egy kevés rockosabb zenéje is, ami nekem bejött, ez pedig a Tech N9ne. Hátha be fog jönni...
Köszönöm én is hogy visszaírtál és örülök, hogy meg tudtuk beszélni, komolyan! Pacsi!
Tech N9ne-nal való ismerkedés tervbe van véve már egy ideje, gyakran hallom a nevét, főleg, mikor a rock-rap kapcsolat szóba jön.
Hát, ma is tanultam valamit... Ha azt akarom, hogy valaki végre leálljon velem értelmesen vitatkozni zenéről, a normális, jól átgondolt, hosszan kifejtett kommentet csak úgy szabad megírnom, hogy előtte bedobok valami nyers beszólást, amivel magamra vonom a figyelmet. Amúgy viccet félretéve, én is örültem, ezen az oldalon ritka az ilyen, mint a fehér kóla. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!