Tudtok jó 3/4-es elektromos gitárokat mondani?
Szerintem a 3/4-es meg a minőségi nem igazán kompatibilis fogalmak, készüljön az akármilyen jó anyagból, úgyse lesz olyan, mint a teljes méretű. Persze biztos használható egy ilyen rövid menzúrás is, ha nincs más választás. Nekünk, illetve a lányomnak van itthon ilyen kis méretű gitárja (klasszikus is, elektromos is), mondjuk ő 9 éves, és még tényleg kicsi a keze, de gyakran kaparászik az enyéimen is.
A Fender Jaguar pl. jóval rövidebb menzúrás a rendes gitárok között a szokásosnál, 610mm. A Squier is csinál hasonlót olcsóbban, bár ez se kifejezetten olcsó. Esetleg próbálj ki egy ilyet.
Szerintem sem kell lehangolódni. Láttam már 11-12 éves, igencsak apró kezű kislányokat 4/4-es klasszikus gitáron úgy játszani, hogy csak lestem. Pedig az 52mm szemöldökszélesség, 650mm menzúra. Jóval szélesebb fogólap, mint egy elektromoson, ezért nehezebb is széles fogásokat venni rajta.
Az a helyzet, hogy az ujjakat tornáztatni kell, az ízületeket nyújtani. Ha nem megy valami, még több torna, még több nyújtás. Egy 610mm-es, rövid menzúra sokat fog segíteni. Rengeteget. Akármilyen kis kezed van, ott már csak a kitartásodon és elhatározon múlik, mennyire fogsz megtanulni gitározni - legalábbis én így gondolom. Szóval hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!