Tuđnátok olyan zeneszámokat, világhírű ismert dallamokat, művek címeit említeni, amik nagyon-nagyon rövid részletből, az első pár hangjegyből felismerhetőek?
Tuđnátok olyan zeneszámokat, klasszikusokat, világhírű, világszinten ismert dallamokat, művek címeit írni, amik nagyon-nagyon rövid részletből, az első pár hangjegyből felismerhetőek (értsd: az átlag felnőtt emberek 95-99%-a felismeri)?
Olyan dallamokat, zeneművek, klasszikusok részleteit keresném, amik minél kevesebb hangjegyből, s minél rövidebb időtartamból (tehát egy-egy hangjegy se legyen túl hosszú) felismerhetőek.
Előre is köszönöm!
Green Day - American Idiot, Basket Case, 21 Guns, Holiday, Boulevard of Broken Dreams
Guns'N Roses - Paradise City, Sweet Child o' Mine, Welcome to the Jungle, November Rains
Iron Maiden - Fear of the Dark
Metallica - Nothing Else Matters
Twenty One Pilots - Ride, Lane Boy, Steessed Out
Es igazabol a vegtelensegig irhatnek ide zeneket :D
Kettes, azért ne legyünk ennyire elfogultak, vagy hogy is mondjam, szeretjük a Green Dayt, meg a Maident, meg minden, :D ...de azé na. Szerintem a kérdező ilyesmikre gondolt:
Gunstól pedig akkor már inkább a Sweet Child: [link]
És igen, abban igazad van, hogy a végtelenségig lehetne folytatni.
"Ezt szerintem Beethoven: Für Elise nyeri :)"
Naaaaaa.... szerintem azért nem. Főleg ha már Beethoven-t említed.
A "für-elise" teljes felismerhetőségéhet (zárlat érzékeltetésével) 6+3 hangjegyre van szükség.
Emellett ugyanúgy Beethoven-től klasszikus az 5. szimfóniájának 1. tételének (Allegro con Brio) a felismeréshez teljességgel elégséges induló részlete összesen 4. hang, amiből ráadásul az első 3 tizenhatod, csak az utolsó hangjegy nyújtottabb valamivel.
Gyorsabb tempóban, a negyedik hang rövidebb elnyújtásával nagyjából össz. msáfél másodperces hangminta elég a darabra való (szvsz. 95-99%-ban esélyes) felismeréséhez.
Bartók Béla: Két portré: Ideális
(Első 4 hang:dó-mi-szó-ti)
o.O
Egy hegedűn eldanált CM7-ből nem hiszem, hogy bármíly nagy dologra rá lehet ismerni. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!