Ezt a dalt mennyire könnyű lejátszani gitáron egy kezdőnek?
Nagyon kezdő vagyok (értsd: NAGYON) de szeretnék megtanulni egy dalt, hogy adjon egy kis löketet a továbbtanulásban. Négy akkord szerepel benne, de inkább mutatom a linket: [link]
Ez volna. Szóval szerintetek érdemes ezzel kezdeni, vagy gyakorolgassam tovább az akkordokat?
Ha már egy adott, hagyományos könnyű akkordot (dúr, dúr7, moll, moll7, sus2, sus4, stb.) le tudsz fogni gitáron, akkor már 99%-ig biztos vagyok benne, hogy sima ügy.
Ha még nem megy rutinból egy akkord lefogása, a gitár átfogása, akkor még szenvedős a dolog. Akkor még önmagát, 1-1 akkord lefogását is tovább kell próbálni, gyakorolni.
Én egyszer nekiálltam gitáron próbálkozni. Apámtól kaptam egy kis füzetet hozzá, meg kisebbik öcsém gitárját. A legkisebb gitár volt, 1/4-es méretű, mivel az öcsém is kicsi volt. Mégis folyamatosan azon szenvedtem, hogy hogy a francba lehet az ujjaimmal átfogni s elérni a bundokat, hogy le tudjam szorítani őket.
Aztán a nap végére jó vízhólyagos is lett a kezem.
1-2 napig próbálkoztam, aztán inkább visszatértem a zongorára.
Amúgy a csajszi el is magyarázza rendesen a dolgokat, maga is említi, hogy ez (a darab) egy "szuper könnyű" választás.
Szóval minden további nélkül követkető, megtanulható, alap szintű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!