Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha eltörik egy hegedű nyaka a...

Ha eltörik egy hegedű nyaka a pillanatragasztó elég jól meg tudja ragasztani?

Figyelt kérdés

#erjrtjsrj
2017. febr. 6. 13:49
 1/8 Mojjo ***** válasza:
Semmiképpen nem. Ilyenkor irány a hangszerész. (Frankón, fogólapostól kettétört?)
2017. febr. 6. 14:00
 2/8 A kérdező kommentje:
mennyibe fáj a javítás kb?
2017. febr. 6. 15:13
 3/8 anonim ***** válasza:
ezt majd a hangszerész tudja megmondani
2017. febr. 6. 15:21
 4/8 Mojjo ***** válasza:
Érzésem szerint, ha egy alsóbb árkategóriás hegedűről van szó, akkor nem fogja megérni megjavíttatni. A nyaknak kell ellenállni a húrok feszítésének, ez ragasztgatással nem megoldható. Teljesen új nyakat (ezáltal fogólapot, hangolókulcsokat, mindent) kell kapnia a hegedűnek. De a pontos árat tényleg csak a hangszerész fogja tudni megmondani.
2017. febr. 6. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Hogyne, pillanatragasztó.

Jó hogy nem cerluxszal akarod körbetekerni...

2017. febr. 6. 19:15
 6/8 A kérdező kommentje:

Na, az igazat bevallva nem hegedűről van szó, hanem sanxianról. Csak ugyebár egy magyar oldalon hiába keresek választ egy kínai hangszer javításáról, külföldi oldalakhoz meg nem értek.

Így nézett ki a dolog:

[link]

A kereskedő szerintem rendesen adta fel, de úgy néz ki út közben erős ütés érte a tároló sarkát, és a hangszer is eltört.

Kb 4-5ször 2 centis volt a törés a hangszeren, egy 100 forintos pillanatragasztó rendesen összefogta, felhangoltam, úgy működik ahogy kell.

A leesett talpacskát technokollal ragasztottam vissza, az is rendesen tart(remélhetőleg hosszú távon is így lesz).

A felesleges ragasztót műanyag dörzsivel többé-kevésbé eltávolítottam, a látható károsodást elfedtem fekete alkoholos filccel.

A tárolószakadását valszeg egy cipésszel varratom össze, bár erős cérnával megpróbálkozok előtte.

Most úgy néz ki h 100 forintból és egy kis kreativitásból megúszom. :D

(a hangszer ára vámköteles, nem cseréltetem ki dupla vámért meg dupla postaköltségért)

2017. febr. 6. 21:24
 7/8 Mojjo ***** válasza:

@6: igen, itt a húrok feszítőereje gondolom szignifikánsan kisebb. Reméljük, egyben is marad :)

Amúgy klassz, tetszetős hangszer!

2017. febr. 7. 10:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2017. febr. 7. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!