Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitár interfészt...

Milyen gitár interfészt ajánlotok itthoni felvételekre?

Figyelt kérdés
Ha lehet az ár ne legyen az egekben, mutattok olyanokat, amik már használhatóak? Sajnos semmit nem értek hozzá...előre is köszi :)
2017. febr. 4. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha vonalból akarsz felvenni akkor Line6 GX, UX1, UX2, ha mikrofonnal akkor Focusrite Scarlett.
2017. febr. 4. 23:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Elektromos gitárhoz lesz :) és valamelyiknek adnak megfelelő szoftvert, amivel lehet effektezni, felvenni..stb? :)
2017. febr. 5. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Line6-hoz adják a POD Farm nevű programot amiben híres erősítők vannak lemodellezve, rengeteg effekt közül válogathatsz, egy otthoni demót simán össze lehet vele hozni. Elvileg Focusrite-nak is van valami programja, de nem tudom abba mennyire jók és hányféle hangzás van. Felvételhez külön stúdió progi kell pl Cubase, vagy Reaper, és felvételkor ebbe lehet beágyazni a Pod Farmot vst pluginnal.
2017. febr. 5. 22:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor csak Line6-ot nézek mindenképp :) ahogy nézem 30 körül már van, ami nem egy egetverő összeg :)
2017. febr. 6. 23:48
 5/9 anonim ***** válasza:
GX-et használtan 20 alatt is tudsz már venni, annyi hogy azon nincs xlr mikrofon bemenet.
2017. febr. 7. 06:44
 6/9 A kérdező kommentje:
az nekem nem jelent problémát, köszönöm :)
2017. febr. 7. 20:54
 7/9 A kérdező kommentje:
és látok is párat 15 körül, így valószínüleg elsőre az lesz :)
2017. febr. 7. 21:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyugodtan dobd csak ki a pénzed a szemét Line6-re. Aztán pár hónap múlva rájössz, hogy vannak olyan tök ingyenes megoldások, amik ezerszer jobbak, mint a Line6 túlárazott szemetei. :)
2017. febr. 8. 00:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Régebben én is nézegettem ilyeneket, talán ez a pár jegyzet segít a választásban (a neten olvasható teszteket néztem végig):

Steinberg UR 22 - Cubase AI6

-állítólag gitárral nem annyira jó.

M-Audio Mtrack MKII

-könnyen gerjed (clipping), mozognak a potik.

Focusrite Scarlett 2i2

- jó minőségű a belépő szinten, M-Audiónál jobb.

- nincs digitális csatlakozó, MIDI interfészként nem működik.

- latency: 36.30 ms - kicsit magas

Roland UA-33 TriCapture

- alacsony latency (23.10 ms)

Valamilyen szintű szoftvert minden cucchoz adnak, ezek általában a minimális funkciókat ellátó light, vagy X ideig használható próbaverziók.

2017. febr. 8. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!