Milyen gitár interfészt ajánlotok itthoni felvételekre?
Figyelt kérdés
Ha lehet az ár ne legyen az egekben, mutattok olyanokat, amik már használhatóak? Sajnos semmit nem értek hozzá...előre is köszi :)2017. febr. 4. 20:35
1/9 anonim válasza:
Ha vonalból akarsz felvenni akkor Line6 GX, UX1, UX2, ha mikrofonnal akkor Focusrite Scarlett.
2/9 A kérdező kommentje:
Elektromos gitárhoz lesz :) és valamelyiknek adnak megfelelő szoftvert, amivel lehet effektezni, felvenni..stb? :)
2017. febr. 5. 17:23
3/9 anonim válasza:
Line6-hoz adják a POD Farm nevű programot amiben híres erősítők vannak lemodellezve, rengeteg effekt közül válogathatsz, egy otthoni demót simán össze lehet vele hozni. Elvileg Focusrite-nak is van valami programja, de nem tudom abba mennyire jók és hányféle hangzás van. Felvételhez külön stúdió progi kell pl Cubase, vagy Reaper, és felvételkor ebbe lehet beágyazni a Pod Farmot vst pluginnal.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor csak Line6-ot nézek mindenképp :) ahogy nézem 30 körül már van, ami nem egy egetverő összeg :)
2017. febr. 6. 23:48
5/9 anonim válasza:
GX-et használtan 20 alatt is tudsz már venni, annyi hogy azon nincs xlr mikrofon bemenet.
6/9 A kérdező kommentje:
az nekem nem jelent problémát, köszönöm :)
2017. febr. 7. 20:54
7/9 A kérdező kommentje:
és látok is párat 15 körül, így valószínüleg elsőre az lesz :)
2017. febr. 7. 21:06
8/9 anonim válasza:
Nyugodtan dobd csak ki a pénzed a szemét Line6-re. Aztán pár hónap múlva rájössz, hogy vannak olyan tök ingyenes megoldások, amik ezerszer jobbak, mint a Line6 túlárazott szemetei. :)
9/9 anonim válasza:
Régebben én is nézegettem ilyeneket, talán ez a pár jegyzet segít a választásban (a neten olvasható teszteket néztem végig):
Steinberg UR 22 - Cubase AI6
-állítólag gitárral nem annyira jó.
M-Audio Mtrack MKII
-könnyen gerjed (clipping), mozognak a potik.
Focusrite Scarlett 2i2
- jó minőségű a belépő szinten, M-Audiónál jobb.
- nincs digitális csatlakozó, MIDI interfészként nem működik.
- latency: 36.30 ms - kicsit magas
Roland UA-33 TriCapture
- alacsony latency (23.10 ms)
Valamilyen szintű szoftvert minden cucchoz adnak, ezek általában a minimális funkciókat ellátó light, vagy X ideig használható próbaverziók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!