Meg lehet csinálni?
Az a gond a gitárommal, hogy amikor a legvékonyabb húrt a 12. Bundban lefogom hozzáér a 13.-hoz és ugxanaz a hang szól, nem tudok F#-t fogni, gyakorlatilag mindkét bundban G van.
Meg lehet ezt csináltatni?
A legvéknyabb húr a 12. bundban E hangon szól (pontosan e"). Fisz hangot a 14., G-t a 15. bundnál ad.
Amúgy igen, lehet, hogy a nyak van csak simán rosszul beállítva. Elektromosnál/fémhúros akusztikusnál te magad is állíthatsz rajta, nylonhúrosnál ez nem megy, max hangszerész tud vele mit kezdeni. Mondjuk gyanús, hogy tizenpáradik húrnál jön csak elő, szóval biztos korántsem vagykk benne, de egy próbát megérhet. Milyen gitárról van szó?
Klasszikus gitárnál is állítgathatod a húrmagasságot, nem kell feltétlen hangszerész. Ha túl kicsi a húrláb csontod, veszel hangszerboltban 400-500 ft-ért újat és kicseréled, kicsit reszelsz/csiszolsz az aljából ha túl magas.
Egyébként ha jól áll a nyak, jó a húrmagasság, és akkor is csörög, akkor nagy valószínűséggel a bundjaid kopottak (egyébként én erre tippelek, általában akkor zizeg a felső bundokban a húr(ok) ). Ez sem világvége 4-5-6 ezer forintért síkba csiszolja a hangszerész a bundok tetejét, majd beállítja a gitárod, és már jó is. :)
Köszönöm a segítséget :)
A hangot egy picit elszámoltam :'D
Egyébként egy elektromos gitár, Grand Les Paul
Mindenképp nézesd meg hangszerésszel, lehet csak a húrláb alsó részét kel egy kicsit megemelni. Csak a vékony E-húron van ez a jelenség?
5-ös válaszolónak: klasszikus gitárnál nem kell a nyakat állítgatni, eleve úgy vannak kidolgozva, hogy a gyári/műhelyi állása véglegs. Persze vannak extrém esetek, amikor valamilyen külső hatásra deformálódik a nyak, azt valóban csak hangszerész orvosolhatja, kérdés csak az, hogy anyagilag megéri-e. Klasszikus gitár nyakának állítgatása már nem egy egyszerű barkács feladat.
És miért ne lehetne a kérdező gondja egy szimpla húrmagasság probléma? Nem értem...
Igen csak az E-n van
Én arra gondoltam hogy esetleg az az egy bund magasabb egy picit, ez lehetséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!