Esti Kornélhoz,30Y-hoz hasonló melankólikus együttesek, vagy csak dalok?
Vagy jó, lehetőleg magyar alternatív rockbandák?
Igazából jöhet bármi, ami nagyon "érfelvágós".
Elég lassú a netem, úgyhogy linkelni nem fogok.
Magashegyi underground:
nyár, némafilm, rongyolódó, szinopszis, árnyékok,
ill. az utolsó Talált tenger c. albumuk nagyon jó lett, arról mondjuk:
örvény, végtelen kékség, fűtenger, lusta folyó, ellenfény, látod (utóbbi Beck-kel).
vad fruttik:
Fénystopposok, Darabok, Tudom milyen albumok gyakorlatilag teljes egészükben, playlisteket találsz hozzájuk. Ha elgondolkodtató, depós zene, akkor nekem ők...
Tényleg csak példálózólag: Lehetek én is, Embergép, Lehunyom a szemem, Orgonák, Szemben a nappal, Éjszaka, Repülni roncsokat, Hold, Mi lenne jó, Darabokban
Kaukázus:
a 2013-as K.U.S. albumról mondjuk Bostoni galamb, fotocella, Riadó, Katonadal, Papírsárkány, hostess.
A korábbi albumok is erősek szövegileg, de a zenéjük akkoriban még nem állt össze nekem.
Van egy Nemzenekar nevű formáció is, albumuk még nem jelent meg, de pl. az atomreaktor, ha igen, akkor miért nem, tiszta szívvel és a Hold remixek elég jól sikerültek.
Klasszikusok közül Koncz Zsuzsától a Bordódi Kristóf, Szőke Anni balladája, Egy lány sétál a domboldalon, Ha én rózsa volnék stb, Napoleon boulevard: Kérlek, ne félj, Cabaret: Kisember, Szabadíts fel (a szövegük zseniális), ill. mindenki ismeri, de nekem nagy kedvencem a Neoton: Kell hogy várj is...
Teljesen más műfaj, de az After crying: jó éjt is teli találat nálam.
Nem mind érfelvágós, de azért egyik se valami vidám. Remélem, segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!