Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A rádió miért nem játsz...

A rádió miért nem játsz rappet vagy rockot?

Figyelt kérdés
pl: Garage, RTM, Deep Purple és hasonlók

2017. jan. 14. 11:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Deep Purple az szokott menni, bár nem túl nagy gyakorisággal vagy legalábbis hallottam már. A Garage-t és RTM-t meg remélem, hogy komolyan kérdezted, mert viccnek elég durva lenne... Szerinted melyik az az igénytelen rádióállomás, amely napközben ilyen zenéket játszana le? Oké, hogy 50 Cent szokott menni, pl. Candy Shop meg In Da Club, csak tudod cenzúrázott verzióban. És az úgy is élvezhető, na meg az jó zene, amit szívesen hallgat az emberek többsége. RTM-re csak ilyen egzisztenciális zavarban szenvedő idétlen tizenévesek szorulnak rá...
2017. jan. 14. 12:01
 2/13 anonim ***** válasza:
Rossz adót hallgatsz.
2017. jan. 14. 12:08
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

@1

Az életben nem hallgattam rapet, de nagyon gyanús volt nekem, hogy mivel a rádiók agyonjátsszák, túlzottan "jó zene" nem lehet a 50 Cent. Nem csalódtam.

[link]

Azért egyébként, mert a kereskedelmi a rádiók nem nonprofit adók. Ahhoz, hogy bevételük legyen és hallgassák őket, olyan zenét kell játszaniuk, ami könnyen emészthető, így több emberhez eljut és nem az igényessége vagy a művészeti értéke a lényeg. Ha valaki meghallana valami elvontabb modern rock-metál zenét (ilyen mondjuk a Thy Catafalque), vagy egy visszafogott, igényes klasszikust (Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep...), esetleg egy valódi black metalt (Mayhem, Satanic Warmaster, Nargaroth, bármi), akkor többé az életben nem tekerne arra az adóra még akaratlanul sem, mert hát ezekre nem lehet munka közben fütyörészni meg ülve táncolni. Célirányos internetes rádiók viszont léteznek.

2017. jan. 14. 12:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert ezek nem kommersz előadók.Egy vékonyabb rétegnek szólnak.Nem pedig a birka tömegnek.
2017. jan. 14. 16:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Rap szokott menni, ha máshol nem, akkor a tévében, meg az internet is tele van vele. A popban is szinte minden harmadik számban van valami hiphopos, rnb-s elem.

Rock, és magyar klasszikusok is szoktak menni, különösen ünnepekkor.

A legtöbb rádiónak az a feladata, hogy a mainstream felhozatalt játszák napközben. Általában estefelé szoktak berakni alternatív blokkokat is. Pl. jazz, rock, rap, elektronikus zene.

A Petőfi nem volt rossz ebből a szempontból, mert volt rendes alternatív blokk, illetve nap közben is színes volt a felhozatal.

Könnyen belátható, hogy nem csak azért játszanak mainstream zenéket, mert erre van igény, hanem mert ez megfelel a többség igényeinek. Vannak olyan zenék, amik egyeseknek jobban tetszenek, viszont mások inkább elkapcsolnak, mert az túl sok nekik.

Az az elv, hogy én sem hallgatnék szívesen Balázs Palit, vagy ganxta rappet a kocsiban, és a "saját" zenémet sem hallgatnák szívesen mások. Így marad a középút.

Ez nem a legjobb elv, mert így mindegyik adó f.sik a pozícióvesztéstől. Szerintem sokkal jobb lenne, ha egyszer-egyszer becsúszna egy rossz szám, de összességében jobban elrugaszkodnának a középszerűségtől.

2017. jan. 14. 18:46
 6/13 anonim ***** válasza:

3as

Soha életemben nem hallottam erről a rateyourmusic.com-ról. És elég szomorú, hogy egy ilyen, szakmaiságot teljesen nélkülöző oldal alapján ítélsz meg egy előadót, ahol tkp. bármelyik prosztó értékelhet. Mindenesetre ez legyen a te szegénységi bizonyítványod. Helyette beszéljen a több, mint 40 millió eladott lemez, illetve a Billboard listás első helyek, amik némi hitelességet is tartalmaznak.

De egyébként nagyon bírom az ilyen "Az életben nem hallgattam rappet" nevezetű rockereket, akik valamilyen úton-módon mindig azt hiszik magukról, hogy ők bizony milyen kivételes zenei ízléssel lettek megáldva.

2017. jan. 15. 11:24
 7/13 anonim ***** válasza:
58%

@6

Engem rohadtul nem érdekelnek a toplisták, az eladott lemezek, a kritikusi vélemények és a "zeneszakértők". Az a te "szegénységi bizonyítványod", hogy te ezeknek a statisztikáknak jobban hiszel, mint a hallgatóknak. Nem a kérdéshez tartozik, de ezerszer ki lett már tárgyalva mindenütt, hogy az embereknek nem feltétlenül a minőség és a művészi érték kell, hanem hogy egyszerűen hallgatható, könnyen emészthető legyen egy zene, aztán miután eltelt 2 hónap és nem játsszák a rádiók, el is felejtsék a létezését is. Na ezért van az, hogy toplistán még valószínűleg soha nem szerepelt sem kemény, elvont rap, sem a legművészibb extrém metál. Ami a toplistán az élen szerepel, abból értelemszerűen több album is fogy, hamarabb felkapják a kritikusok is, akik meg jókora pénzt kapnak egy-egy cikkért.

Ezzel szemben a hallgatók ingyen, elfogultság nélkül értékelik a lemezeket a saját értékrendjük szerint: aki az élvezhetőséget tartja fontosnak, az az alapján pontoz, aki a művészi értéket helyezi előtérbe, az úgy értékel. És ez így is van jól, hiszen ezeket egybevéve alakul ki egy valósághű kép a zene értékéről.

A személyeskedésre reagálva: a "rocker" megnevezést légyszi tartogasd a pózerekre, mert 16 éves kor fölött és a Depresszión illetve az Iron Maidenen túlmenő műfaji ismereteken kívül ez a jelző inkább sértő. Az említett együttesek minőségét most hagyjuk figyelmen kívül, azért írtam ezt a kettőt, mert általában azok nevezik magukat így, akik ismernek 5 mainstream zenekart - amiből kettő egészen biztosan ez. Rapet pedig nem azért nem hallgatok, mert én egy igazi őstehetség vagyok és egyedüli a világon, akinek küldetése, hogy minden zenét lesajnáljon és hirdesse a metál igéjét, hanem mert egyszerűen nem tetszik. Elhiszem, hogy vannak minőségi rapzenék is, de mivel az egész felépítése, alapötlete és üzenete nem tetszik, így nem nézek utána és nem fedezem fel a stílust.

2017. jan. 15. 12:41
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert a szókimondás nem divat csak a birka zene kell az ami igénytelen egy RTM azt mondja ki amit a rádió és más körök tagadnának ha tudnák
2017. jan. 15. 19:41
 9/13 anonim ***** válasza:

7es:

A "Billboard Hot 100" pont a hallgatottság(nem idétlen pontozás) alapján van összeállítva, az az pont, hogy a hallgatóknak hiszek. Ez persze nem jelenti azt, hogy az összes ott levő zene nekem tetszik, de egy bizonyos mércét állít arról, hogy ki is csinál valamit jól a zeneiparban.

Az, hogy egy noname oldal alapján tájékozódsz, ahova bárki felmehet és ha egy kis ellenszenvet érez valamelyik előadó iránt, akkor simán lepontozhatja, az elég szomorú.

Megjegyezném, hogy Billboard 200 listán ugyanúgy volt már fenn kemény hip-hop és extrém metál is. Pl.: Jedi Mind Tricks és Atreyu. Nyilván lehet ezeknél még keményebbeket és művészibbeket mondani. És jogosan merülhet fel benned, hogy ebbe a listába csak az Amerikában eladott lemezek és digitális letöltések számítanak bele. Azonban inkább egy ilyen lista alapján tájékozódok, amit egy olyan országban állítanak össze, ahol a zeneipar, mint ágazat igencsak professzionális.

Ha meg abszolút nem hallgatsz rap zenét, akkor nem tudom miért kellett megpróbálni lejáratni 50 Centet egy olyan oldal alapján, ahol full elfogultan lehet szavazni, amit már az előbbiekben kifejtettem, hogy miért.

2017. jan. 16. 14:57
 10/13 anonim ***** válasza:

Azért én fenntartásokkal kezlném a toplistákat. Valóban van sok számban munkaóra, és működnek, de sok olyan szám van, ami csak azért kerül be, mert hatásvadász. Meg ha valaki felhozza a Billboardot, azt esetleg úgy is lehet értelmezni, hogy az illető szerint amelyik előadó soha nem volt Billboard 100-as, az már nem is említésre méltó.

Most nem kötekedni akarok, tudom hogy nem erre céloztál. Viszont azt nem szeretem, ha valaki a népszerűséggel jön, amikor a tartalomról van szó. Ezek az RTM-es senkik is csak a hatásvadászat miatt lettek ennyire felkapottak, nem azért, mert nem lenne náluk jobb (akár mainstreamben, akár ándörgrándban).

2017. jan. 17. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!