Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen műfaj az a lakodalmas...

Milyen műfaj az a lakodalmas rock? Tudnátok mondani lakodalmas rock együtteseket?

Figyelt kérdés
2017. jan. 11. 12:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%
Jó volt a Beatles, de a Kárpátia se rossz.
2017. jan. 11. 22:49
 12/16 anonim ***** válasza:
60%
Cannibal Corpse, Putrid Pile, Gestapo 666, Divízió 88, Frowning, lakodalmas rokk a javából...
2017. jan. 12. 20:13
 13/16 anonim ***** válasza:
Ez nem egy műfaj, ez egy gúnynév a nyápic, csak nevében rock számokra.
2017. jan. 14. 19:18
 14/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem vagy túl tájékozott
2017. jan. 14. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:

#14 Életben sosem hallottam még róla. De valóban, 'papíron' van ilyen is. Google kiad 3-4 ilyen zenekart, amiknek a nagyrésze csak sima áthangszerelés. Akkor most a Balázs Pali is lakodalmas rock? Mert mögötte is ott virít a dob-basszus-villanygitár trió.

Ezt találtam, ami valamit hozzá is ad szerintem a mulatóshoz:

https://www.youtube.com/watch?v=qbAUltUj_Hk&list=UUqebUmBi0o..

Ma is aktív zenekarnak egyedül a 3+2-t adta ki. Biztos jó bulikat csinálnak, de ezt miért kéne rocknak titulálni? Áthangszerelt lakodalmas zenét játszanak. És ha rocknak is nevezzük, akkor is teljesen önkényes lenne egyetlen zenekarra egy egész műfajt ráhúzni.

De szívesen hallgatlak, ahogy olvastam eddig a többi válasz sem volt túl tájékozott.

2017. jan. 15. 22:10
 16/16 anonim ***** válasza:
79%

Sokan keverik az úgymond sima mulatós zenét a lakodalmas rock fogalmát. Hogy mi a kettő közt a különbség szerintem?

Mindig is volt lakodalmas és mulatós zene, de valamikor jobban egybe volt a kettő.. bár igen valamikor is voltak olyan mulatós dalok is amiket lakodalomban nem játszottak (túl pajzánok voltak) illetve fordítva..

Maga a lakodalmas rock fogalma akkor jött be jobban amikor EGYÜTTESEK, ZENEKAROK (szóval gitár, basszusgitár, dob, szinti stb) kezték feldolgozni a régi lakodalmas dalokat és picit rockosra hangszerelni vagy az akkori modern hangszerekhez megcsinálni...Némely nótát picit meggyorsították és elektromos gitárt használtak főleg 1986 táján a műfajt népszerűvé tevő 3+2 együttes, később Sógor együttes, A.N.T. zenekar, 13+1 Kormos Gábor zenekara.. még részben ide sorolnám a Betli Duót is pedig csak szintit használtak... viszont ők már félig a mulatós kategóriába is sorolhatók...

ozt bejött a 90nes években House, Techno, Disco és a mulatós zene is megújult mert ezek a műfajok is belekerültek a mulatósba... jött a MC Hawer és tarolt még új volt a dolog (nekem személyszerint az első lemezük tetszett de nem annyira mint a lakodalmas) majd Matyi és sok nagyon sok roma előadó később aki a dalaiba bele tette a "tuc-tuc" zenét...

2017. okt. 5. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!