Tudtok depis zenéket az életről?
Zaho - Je Te Promets
Placebo - Running up the hill
Buck-Tick - Misshitsu (az elválás fájdalmáról)
Girugamesh - Kowarete Iku Sekai (a környezet elpusztításáról)
Anthony and the Johnsons - Hope There's Someone (a félelemről)
Michael Andrews, Gary Jules - Mad World
Vangelis - Come to me
Mucc - Ware arubeki basho (a magányról)
Mike Wyzgowski - Nothing can be Explained
A-HA - Crying in the rain
Buck-Tick - Rakuen (a magányról)
Kowalski meg a Vega - Októberben leverten a Keletinél
Yonderboi - Pilinszky - Terek
Florence and The Machine - What the water gave me (az öngyilkosságról)
Ryan Star - Losing your Memory
Ennek nem tudom, mi a pontos címe, de a youtube-ban könnyen megtalálod: depressive methodology
Lana del Rey - Born to Die
Lana del Rey - Summertime Sadness
Hans Zimmer - Gortoz A Ran - J'Attends
Intim Torna Illegál - Vágjál lyukat a kádba
Xavier Naidoo - Dieser Weg (az élet nehézségéről, gyászról)
Valami Amerika 2 - Leperegnek a könnyek
Puskás Peti - Szívszilánkok
Honeythief - Halou
Maitre Gims - Changer
Lilly Wood & The Prick & Robin Schulz - Prayer in C
Seinabo Sey - Pistols at Dawn (az elutasításról)
Unkle - Lonely soul
Nem vagyok benne biztos, hogy mindegyik számnál jól fogtam meg az üzenetet, de remélem, tetszeni fognak és segítenek.
Egy egész műfaj íródott erre a témára. Depresszív black metal a neve, de inkább DSBM-nek szokták hívni. Mivel ez valóban depresszív a szó klinikai értelmében, ezért szerintem nem egészen erre gondoltál, csak sok ember depressziónak hívja az átmeneti lehangoltságot és szomorúságot.
Amennyiben mégis az orvosi értelemben vett depresszióra, mint betegségre gondoltál: Trist, Hypothermia, Make a Change... Kill Yourself, Nyktalgia a kedvenceim a műfajból. Ebben a sorrendben cseh, svéd, dán, és angol nyelven vannak a szövegek, de a hangulatot a szöveg értése nélkül is átadják. Ugyanakkor ezek nem arra jók, hogy felsegítsék az embert és reményt adjanak, hanem pont, hogy elmélyüljenek a negatív érzésekben, szóval nem tudom, megéri-e ilyennel előhozakodni nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!