Írnátok öngyilkosságról vagy kemény depresszióról szóló rockzenéket?
Imagine dragons:
Dream
Lost cause
Monster
Battle cry
Black veil brides:
Knives and pens (ebből akusztikus változat is van)
Done for you
R.E.M. - everybody hurts
Avenged Sevenfold - I Won't See You Tonight Part 1 és Part 2
Slipknot - Everything Ends
Slipknot - Vermillion Part 2
(Egy másik kérdéshez ezt a választ adtam, bemásolom ide is.)
Egy egész műfaj íródott erre a témára. Depresszív black metal a neve, de inkább DSBM-nek szokták hívni. Mivel ez valóban depresszív a szó klinikai értelmében, ezért szerintem nem egészen erre gondoltál, csak sok ember depressziónak hívja az átmeneti lehangoltságot és szomorúságot.
Amennyiben mégis az orvosi értelemben vett depresszióra, mint betegségre gondoltál: Trist, Hypothermia, Make a Change... Kill Yourself, Nyktalgia a kedvenceim a műfajból. Ebben a sorrendben cseh, svéd, dán, és angol nyelven vannak a szövegek, de a hangulatot a szöveg értése nélkül is átadják. Ugyanakkor ezek nem arra jók, hogy felsegítsék az embert és reményt adjanak, hanem pont, hogy elmélyüljenek a negatív érzésekben, szóval nem tudom, megéri-e ilyennel előhozakodni.
Igaz, hogy rockzenét írtál, de ha valódi depresszióról van szó, akkor jackpot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!