Melyik volt a legelső magyar rockszám?
Akkor bocsi xd
Amúgy ahogy a #1 írta, tényleg elég megállapíthatatlan...
Mivel ezek nem kerültek fel YouTube-ra, csak megjelenésük után 20-30 évvel, ezért nem tudhatjuk meg volt az első. Esetleg kérdezd meg a nyagyszüleid, hogy milyen magyar rockzenéket hallottak először.
Gondolom amúgy valami gyenge amerika copy volt...
Attól függ, mit tekintünk rocknak. Az Omega körül keresgélj. Régebbi magyar rock együttes nem jut hirtelen eszembe.
Első rock szám amúgy sincs, maximum első rock album. Arról, hogy azon belül melyik számot írták előbb, nem biztos, hogy van infó a neten, a nagyszülők meg valszeg nem fogják tudni.
Nem tilthatom meg, Azt mondta az anyukám...ezek 68asok. Aki tud korábbi magyar rockot mondani, az tegye meg plíz, mert én is kíváncsi lettem. :)
8: Az Illés zenekarnak van egy "az utcán" című 1966-os száma, ami egyébként egy beat szám és szerintem egyértelműen a Beatles inspirálta
https://www.youtube.com/watch?v=hxyEMryOkOU
Amennyiben a beat zenét rocknak tekintjük, akkor eddig ez a legrégebbi amit én találtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!