Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Éneklésnél mire figyeljek oda?

Éneklésnél mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok és kicsi koromtól énekelek. Csak a gond az,hogy sokáig nem gyakoroltam. Most újra elkezdtem. Mennek a magas hangok, kitudom őket énekelni viszont akadt egy kis problémám az énekléssel. Amikor elkezdek énekelni eleinte minden rendben. Még a magas hangok is kijönnek szépen és tisztán. De aztán van ez az érzés mintha megfeszülnének a hangszálaim, és valami vissza fogná őket. Amikor ez előjön (márpedig mindig előjön) már nem tudom kivinni a magas hangokat és nem is tiszta. Olyan mintha elfáradnának a hangszálaim vagy nem is tudom, ezekután mintha már csak erőltetném. Szóval ilyenkor megállítom a zenét és pihentetem a hangom. Miután úgy érzem mehet tovább oda tekerem a zenétahhoz a magashanghoz amit elrontottam vagy nem énekeltem ki szépen. Veszek ilyenkor egy nagy levegőt és sikerül is a hang kiéneklése. Aztán ahogy énekelek tovább már megint jön ez az érzés mintha valami visszafogná a hangszálaim. Rosszul veszem a levegőt? Vagy ez mitől van? Mire nem figyelek oda? Olvastam a neten, hogy rekesz izomból éneklünk és... hàt szóval most mi? Ez bővebben mit jelent? Köszönöm előre is a válaszokat.

2016. dec. 10. 16:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Mivel sokáig nem gyakoroltál, a hangszálaidnak hozzá kell szoknia, hogy ismét használod őket komolyabban, mint beszédnél. Sok idő kell amíg megszokja, nekem majdnem 2 év volt, hogy fél óránál többet tudjak énekelni és ne érezzem azt, hogy fáj a torkom, vagy berekedtem.
2016. dec. 11. 14:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat akkor gyakorlok tovább és meglássuk:)
2016. dec. 11. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!