Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit tegyek a gitárom satus...

Mit tegyek a gitárom satus (floyd rose copy) tremolójával, hogy ne zörögjön?

Figyelt kérdés

Minden játék vagy riffelés végén a rezonanciától a tartó rugók zúgni kezdenek a tremoló tőkénél és idegesítő utóhang keletkezik. Amikor torzított játéknál is tompítom hirtelen a hangokat mondjuk 3-as hangzatoknál akkor a legfeltűnőbb.

Van erre valami tanácsotok? Lehet vele kezdeni valamit?

2016. dec. 7. 18:59
 1/5 Gipsz Jakab24 ***** válasza:
Hát most csak emlékezetből mondom.Úgy olvastam hogy ilyenkor ki szokták bélelni szivaccsal vagy papírzsepivel a rugóknál.kinek mi van kéznél.olvasgass a gugliba vagy próbáld ki.
2016. dec. 8. 09:05
 2/5 anonim ***** válasza:

A rugók zörögnek? Ha igen akkor tapeld körbe a rugókat minthogy nem csak kívülről hanem a közökben is vagy szivacs

Rezonálás lehet attól hogy túl erősen pengetsz és a húrok energiája meg rezegteti a tremet.

2016. dec. 8. 09:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát igen, a thrash-be kell egy kis dinamika...

Ok kipróbálom valami szivaccsal vagy valami.

2016. dec. 8. 17:48
 4/5 anonim ***** válasza:

De attól még nem kell kitépni a húrokat. Meg van a technikája annak hogy mindig legyen rajta a kezed azokon a húrokon is amiket nem pengetsz és akkor azokat nem is lehet hallani. Csak a rugók hangját csillapítja a szivacs.

2. vagyok

2016. dec. 8. 19:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Arra rájöttem 10 év gitározással a hátam mögött. :)

Nyár óta van ilyen floyd jellegű gityóm aztán ez most új nekem.

2016. dec. 9. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!