Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kezdő gitáros vagyok. Tudnátok...

Kezdő gitáros vagyok. Tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

A haverommal dalokat szeretnénk előadni. Ő énekelne, én gitároon kísérném őt. Egy csomó ötlete van, de van, amihez nem találok a neten ritmust, pengetési technikára tippet, csak akkordokat.

Hogyan lehet jól szóló kíséretet írni egy zene meghallgatása után?

2016. okt. 25. 19:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Oltásnak tűnhet, de gyakorlással. Idővel fejlődik a ritmusérzék és a hallás is.
2016. okt. 26. 12:14
 2/3 Gipsz Jakab24 ***** válasza:
Így van ahogy az előző írta.Gyakorolj sokat.Nagyon sokat.Tele a net pengetési technikákkal. Youtube, google... sok sikert!
2016. okt. 26. 18:42
 3/3 anonim válasza:

Ritmust fantáziával is lehet. Próbálkozz, de közben figyelj oda, hogy a fel-le pengetésed hatékony legyen. Pengetési technika: YouTube

Megfelelő akkordmenetekhez ismerned kell pár alapszabályt, de itt is lehet szabadon próbálkozni. Fontos pl., hogy ált. jól szólnak egymás után azok az akkordok, amelyekben van közös hang, ha több, az még jobb. Vannak a másodlagos dominánsok (asszem így hívják), amelyek "magukra vonzanak" egy másik akkordot, pl. A7-Dm, H7-Em, G7-C, ezek szintén szépen szólnak egymás után, de vannak olyan bevett formulák is, amelyek szinte minden dalban fellelhetők, pl. F-Am.

És nem árt, ha tisztában vagy a skálákkal, hogy milyen hangnemben játszol, és a hangnemhez tartozó akkordokkal (dúr-moll-moll-dúr-dúr-moll-szűkített szabályával) stb.

2016. okt. 29. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!