Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Pink Floydhoz hasonló zenéket...

Pink Floydhoz hasonló zenéket keresek. Vannak ilyenek?

Figyelt kérdés
Természetesen nem a korai korszakához, hanem az 1971-1994 közötti stúdiólemezeihez hasonlókat.
2016. okt. 24. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
A korabeli klasszikus pszichedelikusok közül inkább a Tangerine Dream-et javaslom, azt tartalmasabb zene volt, kb. 1970-1982-ig. A Pink Floyd kortársa volt, de színvonalban a Floyd nem ér fel velük.
2016. okt. 24. 17:27
 2/6 anonim ***** válasza:

"A Pink Floyd kortársa volt, de színvonalban a Floyd nem ér fel velük."

ez remélem csak elírás....

2016. okt. 25. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:

A kérdezőt el kell szomorítanom: sajnos nincs, és nem is volt még egy olyan banda mint a Pink Floyd. És szerintem nem is lesz már.

Olyan számok mint az Echoes a Pompeii albumról, vagy a One of these days, az egész Animals album, Cymbaline, Saucerful of secrets.... és még sorolhatnám. Rongyosra hallgattam őket, és egyszerűen nem lehet megunni. Minden idők legjobb rock bandája.

2016. okt. 25. 22:31
 4/6 anonim ***** válasza:

A Pink Floyd felszínes zenekar volt mindig is, a saját stílusán belül is; voltak sokkal tartalmasabb pszichedelikus rock és krautrock zenekarok, mint a sznoboknak gyártott Pink Floyd.

Attól még, hogy Magyarországon nem igazán ismerik a Tangerine Dream-et (bár pl anno a Panoráma, és a Hírháttér c. tvműsor szignáljaként igen, egy pici részletet felhasználtak), nagyságrendekkel színvonalasabb zenét játszott, mint pl a Floyd (alapvetően e stíluson belüliek.)

Világszerte magas fokon elismert a Tangerine Dream. Ráadásul T Dream-nek nem volt szüksége akkora látványos, felszínes show-ra, mint a Pink Floyd-nak, aki utóbbiak ezek által, meg hatékony managerek által tudták csak eladni saját magukat.

Bár a T. Dream világszerte ismert zenekar 1970 óta, főleg az 1974-es albuma óta, mégis azt kell mondjam, gyakrabban amatőr, nem ismert zenekarok KÖZÖTT gyakrabban találni értékesebb zenéket, mint a világhírűek között...

De hát ugye a sznobok a presztízsre hajtanak, meg a birkaszellemnek engedelmeskednek (ami a valódi műélvezeti, műértékelési attitűddel ellentétes hozzáállás), sokuk tudattalanul... Ezért vannak elájulva a Pink Floyd felszíntől...

Még soha egy ember nem tudta bizonyítani számomra, hogy a sablonos zenei elemek mitől mutatnának egyedi önkifejezést és értéket - a Pink Floyd összes albumát (legalábbis sorlemezeit) 2-3 évente újra hallgatom és szinte semmi értéket még nem találtam benne, bár itt-ott egy keveset igen, de azok is sablonok, ráadásul kifejezéstelenek.

Ellenben ezrével tudok ismert és alig ismert értékes zenekarokat sorolni, rengetegféle műfajból stílusból, a Pink Floyd stílusából meg írtam egyet: a Tangerine Dream legtöbb lemeze 1970-1982 között.

Ha érdekel valakit, írok még rengeteget akár, ide, albumokkal.

A sznobok ellenben nem értéket keresnek, hanem KIZÁRÓLAG presztízs imádnak és becsapják önmagukat, pl Pink Floyd-ot imádnak. Jól csengő név, jó manageléssel, és látványos show elemekkel - ennyi csupán a Floyd...

Véleménye mindenkinek lehet. De csak akkor van értelme, ha alátámasztja észérvekkel (is). A Floydosok érve csak annyi szokott lenni: "csak", "csak jó, mert csak", "mer' jó az a szám, hogy..."...

Ez nem érv... Ennyi "érvelésre" egy gyerek is képes... szívesen várom a felnőtt érveket.

NEM pusztán ízlésekről meg pofonokról van szó, ha művészetről van szó. Részben igen, de részben vannak objektív tényezők is a műalkotások esetén.

2016. okt. 28. 19:17
 5/6 anonim ***** válasza:

A Pink Floyd-dal összehasonlított Tangerine Dream egy berlin school, és (kezdetben) dark ambient, kraut rock stílusú ÚTTÖRŐ zenekar volt a 2015-ös megszűnéséig. A krautrock a pszichedelikus rock-hoz hasonló, Németországban kifejlődött stílus.

Hozzáteszem: NEM vagyok germániás, sőt...

Elfogulatlan vagyok. Az érdekel: mi mennyire értékes, már amely részben objektíve megállapítható (és nem ösztönszellemben, mint a sznob Floyd-osok). Nyilván hozzáadódik a szubjektív ízlés is ehhez, de nem pusztán abból áll a műélvezet és a művészi értékek felismerése.

[link]

"A Tangerine Dream az elektronikus zene egyik legismertebb (és egyik legrégebbi ma is működő) képviselője, annak egyik előfutárának is tekinthető. A német csapatot 1967-ben Edgar Froese alapította Nyugat-Berlinben. A gyakori tagcseréknek köszönhetően tagjai voltak olyan neves zenészek, mint például Klaus Schulze, Christopher Franke, Peter Baumann és Johannes Schmoelling.

Zenéjük - amely az elektronikus zene szinte minden irányzatára hatott az ambienttől kezdve a tánczenékig - kezdettől fogva (bár rockzenekarként indultak) az experimentális zene és az elektronikus eszközök összeházasítására épült, jóval elvontabb és kevésbé populáris jellegű volt, mint a nyolcvanas évek elejének űr-zenéje és a kilencvenes évek elektro hulláma, vagy akár magának az ambient műfaj egésze, aminek létrehozásában részük volt."

2016. okt. 28. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Apropó, a wikipedia cikk idézetből kihagytam egy fontos tényezőt: egyetlen állandó tagja volt a Tangerine Dreamnek:

Edgar Froese.

Tavaly hunyt el, részvétem a zseni iránt!

2016. okt. 28. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!