Adnátok tanácsot egy kezdő zongorázónak?
Kicsit hosszú, de szakmai tanács kéne :).
Kaptam egy szintetizátort szülinapomra, így elkezdtem tanulni zongorázni. Először nem tudtam, hogyan fogjak hozzá, de találtam egy Yousician nevű programot, ami sokat segít benne.
Aki esetleg nem ismerné: A programban a kotta jobbról balra úszik a képernyőn és a hangokat színesen mutatja, a színek pedig azt jelzik, melyik ujjammal melyik hangot kell lenyomnom, mindezt háttérzenével és különböző segítségekkel, mint pl. metronóm.
Egész sokat fejlődtem, de úgy érzem nem igazán megy az, amikor bal kézzel folyamatosan, csak bizonyos hangok között kell ugrálni, míg a dallamot mellette le kell játszani jobb kézzel. Egyrészt azért, mert amikor már egyszerre sok hangot kell mindkét kezemmel játszanom, akkor belezavarodok, másrészt pedig -és itt jön a második kérdésem- azért, mert bal kéznél van olyan, hogy pl. C és G hangon ugrálok, aztán C és E, majd C és F, viszont az F hangot nem a mutatóujjammal kell lenyomnom, hanem a gyűrűsujjammal, pedig a mutatóval lenne könnyebb. Sem az okát nem értem, sem azt, hogyha nem lenne ez a program és szimpla fekete-fehér kottáról kéne olvasnom ezeket, akkor honnan a pokolból kéne tudnom, hogy azt a hangot igazából nekem nem azzal az ujjammal kell lenyomnom, amelyikkel hiszem, hogy kéne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!