Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a titka a Beatles együttes...

Mi a titka a Beatles együttes Egy nehéz nap éjszakája (A Hard Day's Night) daluk nyitó akkordjának?

Figyelt kérdés
Hogyan kell pontosan lefogni? Több helyen megnéztem, s több variációt mutatnak. Fadd9, vagy G7sus4? nem lehet, hogy Lennon és Harrisan egyszerre ütnek 2 akkordot (Dsus4 meg Cadd9) Már nagyon régen keresem!Azt mondják ez a leghíreseb akkord!

2016. szept. 28. 20:43
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Waff nevű felhasználónak!!!

"Pedig de....tényleg megmosolyogtató :)

Az a baj kedves kérdező, hogy nem olvastad és nem értelmezted kellően amit az előző válaszomban írtam."

Nos akkor mosolyogj bátran kedves Waff, mert szerintem Te nem érted ezt az egészet....(Nem kell mindent elhinni???? Ezt hallani kel, nem elhinni ) semmi baj isten ments hogy vitatkoznék... Mióta egy gitártanár a neten (akinek kikértem a véleményét) leküldött egy akkord rajzot, s azt a barátaimnak megmutattam - lejátszottam - találós-kérdésként..... nos ők azonnal rájöttek, hogy melyik számból való.... Mindannyian nevettünk, s jól éreztük magunkat... no ez a lényeg (és nem is Fadd9 volt) Mindent összevetve, én tényleg régóta kutatok ezután az akkord után, s most végre megtaláltam...(Ja.. és nem profi gitáros vagyok, hanem autodidakta módon tanultam...., meg könyvekből.... ettől függetlenül többször hívnak házibulikba hangulatot csinálni, meg lagzis zenekarban is játszottam több évig )Most, hogy leírtam életem történetét, csak annyit, hogy én elhiszem, hogy sokáig keresték az akkordot - mivel több hangszer szólal meg egyszerre.... Bár lehet, hogy igazad van, s egy kicsit túlzás az a negyven év.....

2016. okt. 7. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!