Tudtok jó német zenét ajánlani?
Műfajokat megállapítani nem igazán tudok, úgyhogy wikipédiáztam ezt a részt. Én inkább lassú zenéket hallgatok műfajtól függetlenül. Leírtam amiket ismerek, nem tudom mi mennyire a te stílusod, van közte olyan, amit már én se igazán hallgatok, de régebben tanuláshoz nekem jól jöttek.
Punk rock: Die ärzte
Kicsit rockosabb, de wikipédia szerint pop-rock énekesek/együttesek:
Christina Stürmer
Silbermond
Luxuslärm
Eisblume (Letzte Instanz feat. Eisblume: Blind)
Juli
Yvonne Catterfeld - több lassú zenéje van, régebbi zenéi inkább jazzesebb beütésűek, de vannak poposabb zenéi is, a Blau im Blau albumát szoktam hallgatni.
Nena - régebbi popzene, a 99 Luftballont elég ismert, kedvencem tőle a Jetzt bist du weg.
Akiket még névről ismerek: Wir Sind Helden, Rosenstolz, Frida Gold, Revolverheld, Ich und Ich
Amit szeretek a német popzenékben, hogy az angol zenékhez képest jobb dalszövegeik vannak, és témában is változatosabb, nem minden a szerelemről és a bulizásról szól (legalábbis azok között amiket ismerek). Silbermond: Irgendwas bleibt témája a gyorsan változó világ (mondjuk nem tudom, ez popnak számít-e egyáltalán), Christina Stürmer: Millionen Lichternek az emberek elszigeteltsége. A témában én szeretem még a Glasperlenspielt, de nem biztos, hogy a te műfajod.
Ha még aktuális, akkor ezeket ajánlanám:
- Rock: látom Rammsteint már írták, Heldmaschine, Ost+Front, Stahlmann, Oomph!, Eisbrecher, Herren, Hämatom, 9MM, Vogelfrey, Maerzfeld
- Egyéb: Brings, Stefanie Hertel, Die Krupps
KC REBELL - BIST DU REAL
Phillipp Dittberner - WOLKE 4 (azt hiszem ez magyarra is le van fordítva)
Phillipp Dittberner - Deiner kleinen welt
Szintén Philipp Dittberner - Das ist dein leben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!