Vélemény? Szeretnék véleményt kérni erről a szövegmeről. Öszintén és kúltúráltan?
Mostmár lehajtom a fejem bro, mert végleg félre állok
Ahogy a hullám szét tépik, az isten félve néz le rátok. Megátkozott a lelkem, mert muszáj volt többen sirni..,
Azt kértétek Istentől már, hogy ne tudjak többet irni..
Ha valaha is volt barátom, az már réges rég lelépett
A dolgokat mit átéltem én, azt ti csak félve képzelnétek
De ha lejár majd az időm, és majd úr magához szólit..
Tesó én elbúcsúzhatok majd, a cool vad álmoktól igy
Részletes kultúrált véleményt szeretnék kérni. Miben érdemes változtatnom, mik a jó pontok a szövegben és mik a negativumok. Rimtanilag mennyire tetszetős, illetve maga a szövegvilág milyen?
Nekem tetszik. Jó a szöveg és a rímek , viszont az első szakasz utolsó két sorát átírnám mert valjuk be ( nem sértés) nem illik az első két sorhoz.
Erőt, bátorságot sugároz az egész de ahol írtam, hogy változtatni kéne ott az a két sor olyan mintha mélypont lenne. Egy erős szöveghez nem illik.
Remélem tudtam segíteni.
A helyedbe az angol szavakat átírnám ,mert túl cliché.
Illetve a tesót "testvérre". Igazábol a "tesó" kifejezéssel se lenne próbléma ,de 1.) magyarba nem úgy jön át ,mint angolba 2.) Magyar szövegekbe a "tesó" szót a panelekből szalajtott "undergroundosok" -direkt idéző jelbe írtam- már tönkre tették.
Egyébként nekem is tetszik a mondanivalója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!