Gitár akkordokat (dúr, moll), hogy lehet lejátszani kvint akkordokban/powerchordban?
Gitározok már egy ideje, de mivel magamtól tanulom vannak dolgok amikről sajnos még fogalmam sincs:S
Erre sehol nem találtam választ.Remélem itt vki tud segíteni:)
Előre is köszönöm!
Más hangnemben lesz azthiszem. Úgyértem, hogy egy számot is ellehet játszani akkordokban és powerchordban is.Nem tettem fel teljesen jól a kérdést, mer tigazából ezt nemnagyon értem, hh van azért is kérdezem:D
Vannak a gitártab-os oldalak és ott pl akusztikus verzióban(chords) sima egyszerű dúr, moll stb akkordok vannak tab változatban meg kvintakkordok.
tehát, gitár akkord, például
moll: alaphang+kisszekund+kvint (mindegyik az alaphanghoz viszonyítva)
dúr: alaphang+nagyszekund+kvint
kvintakkord: alaphang+kvint+oktáv
Tehát, ha egy moll akkordhoz játszasz egy kvint akkordot, akkor nem lesz benne semmi disszonáns, így jól fog szólni, és ugyanez van a dúr akkordnál is, az is szépen fog szólni
Tehát, ha egy dal fölött látsz dúr illetve moll akkordokat, de te kvint akkordokkal akarod játszani, akkor ne figyeld hogy dúr vagy moll, vagy mi van mellé írva, játszd az adott alaphangra épített kvintakkordot
Kösz közben nagynehezen kibogarásztam:D
úgytűnik elég érthetetlenül tettem fel a kérdést, de nagyjából erre voltam kiváncsi.Köszönöm szépen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!