Nektek a Pokolgép számai miket mondanak? Milyen szavakkal tudnátok jellemezni őket?
Elcsépelt, idejétmúlt, béna. Bár szerintem már a '80-as években is közhelyesek voltak a szövegeik. Ócska ponyvametál.
Hadd kérdezzek vissza. Gondolom fiatal gyerek vagy. Mégis mitől érdekes egy mai fiatal számára egy hatvan éves, prosztatagondoktól szenvedő Kukovecz Gábor jellegű arc? Hogyhogy érdekel még bárkit is a Pokolgép, pláne új embereket?
Én inkább azt hallgatom, hogy a becsületről, hűségről, tiszteletről, kitartásról énekelnek egy dalban minthogy b*szásról, fűről és egyéb erkölcstelen dolgokról.
Egyébként 16 éves vagyok, nem vagyok semelyik vallásnak sem a híve és nemzeti radikálisnak vallom magam.
Kukovecz 57 éves és még ma is ismeri jó pár ember. Majd megnézem a maiakból mi lesz 40 év múlva.
Pokolgépen kívül hallgatok még régi bandákat, de az újabb Nemzeti Rock/ NS metál/ metál zenekarokat is szeretem.
"Tökfej nem leszek,
Van belőle elég.
Tökfej nem leszek,
van belőle elég."
Valóban? És ha azt mondom, hogy a családom összes tagja ilyen nézeteket vall, és így nőttem fel?
Annak idején (most is) csináltak olyan mozgalmakat amelyben csak olyan tizenévesek voltak, akik nacionalista eszméket képviseltek.
Régi példa: HJ Mostani példa: HVIM
Rosszul gondolod, a család nem támogat egy pártot nem a jelenlegiek közül.
A Jobbik néppártosodott, miért szavaznának rá? Nem teljesen mindegy, hogy Fidesz vagy Jobbik? Ugyanaz a két párt, csak más a nevük...
A radikalizmus többet árt mint segít? Igaz az ellenfeleknek vélt személyek szemszögéből.
Szomorú, hogy ilyen hamar sikerült elterelni a szót a Pokolgéptől a nemzeti radikalizmus felé, pedig ahhoz semmi közük.
Egyébként számomra is éppen a szövegek jelentik a zeneileg egyébként kiváló Pokolgép gyenge pontját. A sokszor valóban értékes gondolatokat is olykor elég esetlenül fogalmazzák meg. A régi és újabb lemezeknél egyaránt ezt érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!