Miért van gyakorlatilag betiltva a metálzene a mainstream médiában?
Amikor általános iskolás voltam és elkezdtem zenecsatornákat nézni, akkor teljesen természetes volt hogy rock és metálzene is gyakran bekerült a TV-be. Ekkor volt népszerű a nu metal, egy csomószor lehetett hallani TV-ben, rádióban Linkin Parkot, P.O.D.-t, KoRn-t, meg ilyeneket. Ugyanúgy volt nyálas zene meg diszkós, rappes, stb. de rock és metál is, nem beszélve a tematikus műsorokról, mint a Megawatt vagy a MusicMax éjjeli sávja. De még az MTV Europe is állandóan Keane-t meg Muse-t nyomatott (igaz, ezek lágyabb zenék, de azért mégiscsak rockos, gitáros, dallamos, jó szövegű dalok).
Na most kb. 2003-2005 óta ez megszűnt. Bármerre megyek, sehol nem hallok ilyen zenéket se TV-ben, se rádióban. Ráadásul az emberek egy része - mikor szóba kerül a zene - azt mondja, hogy mindent meghallgat, csak a metált nem bírja. Valóban ennyire elviselhetetlen a mai fülnek? Fiatalabbak szerint valami öreges, ordítozós hülyeség, nem is értik. Sokan úgy vannak vele mint az emóval meg a Tokio Hotellel, hogy az milyen gáz zenekar, akkor az összes emós ilyen. Ugyanígy azt képzelik hogy minden metálos sátánista és csak hörögnek meg ordibálnak.
Rockzene-kedvelőként nekem az elektronikus zenék bizonyos fajtái zavaróak, ritkán is hallgatok ilyet, de pl. a Scooter, a Skrillex vagy a Basshunter nekem is tetszik. És nem bánom ha olyan zene megy a TV-ben, ami nem tetszik, de úgy gondolom hogy nem kellene semmilyen műfajt sem ennyire kirekeszteni. Néhány soft rock számot még néha beengednek a képernyőre vagy a rádióba, de nu metal, power metal, industrial vagy post-hardcore már nem fér bele. Miért?
Régen miért engedték, most miért nem?
Ennyire kevesen hallgatnak ilyet? Ennyire megváltozott a közízlés?
Vagy a szövegek miatt nem engedik? Pedig az sem mind trágár vagy vallásellenes. Ke$ha meg énekelheti, hogy Die Young miközben röpködnek a fordított keresztek? Az nem baj? Mennyivel jobb vagy képernyőbarátabb, mint a Dimmu Borgir??
10 éve nem hallgatok rádiót és nem nézek zenecsatornát, mert nem tetszik amit látok. Sok zenekarról azt hittem hogy feloszlottak mert nem játszotta a TV, közben meg jobb számaik vannak, mint azelőtt.
Ki dönti el, hogy mit adnak le?, vagy ezt már az USA-ban évekre előre kitalálják hogy most ez a trendi, meg amaz, a többit háttérbe szorítjuk, meg ilyenek?
De akkor is, az emós korszak óta semmi olyan irányzat nem jött, ami kicsit is köthető a rockzenéhez.
Ami metálos szinten megjelenhet, az max egy nagy legenda halálhíre, mint pl. Lemmy Killmister.
Bezzeg Justin Bieber majmával meg a többi gyorsan lett sztárocska botrányaival tele minden.
Mivel az elmúlt pár évben iszonyatosan fejlődött az elektronikus zene, ezért az lett a divat.
A divat ellen pedig nem tudsz mit tenni...
Tartalmas rappet sem adnak már sehol sem a médiában, csak a szokásos, semmitmondó 'gyere el a buliba, szórd a pénzt, igyál, drogozz és b..ssz meg mindenkit' szövegeket hallani, ami persze, néha jól esik, de fogalmam sincs, hogy bírja valaki hónapokon keresztül ezt a lelketlen, pénzéhes hülyeséget hallgatni, amíg az értelemmel, mondanivalóval bíró rappereknek a zenélés mellett 8 órában melózniuk kell, hogy megtudjanak élni..
#1 vagyok.
Én nem hallgatok metált, de valószínűleg van mondanivalója a műfajnak és a daloknak.
Na, hát sokkal egyszerűbb kordában tartani a népet a sokszor teljesen szöveg nélküli dubstep, meg deep house bulizenékkel, mint a tartalmas, szókimondó, őszinte zeneszámokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!