Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rockerek! Szetetném megismerni...

Rockerek! Szetetném megismerni ezt a műfajt, de még sose hallgattam. Mit, mivel, hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés
Na én a rock ellentétét szerettem meg a rapet, még régen. Aztán mindenki leszólta körülöttem a rockot, én meg nem tiltakoztam. De lettek rockos barátaim, haverok, és rájöttem, hogy mégis megismerném, és szerintem tetszene. De egy előadót se egy számot nem ismerek!

2016. aug. 27. 07:36
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek
2016. aug. 27. 21:12
 12/28 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem hülyeség, ez a "szép lassan jöhetnek az egyre keményebbek". Mintha az lenne a rock lényege. Pedig nem. Ha nindenképp szűkíteni akarjuk a kört, akkor a rock zene lényege a hard rock, a klasszikus rock, és a heavy metal, AZAZ a 60as, 70es, 80as, 90es évek legendái. Queen, Pink Floyd, Guns 'n' Roses, AC/DC, Iron Maiden, Led Zeppelin, Rolling Stones, Kiss, Scorpions, sorolhatnám.

1., A 60as, 70es években, amikor a legtöbb nagyágyú létrejött (és még jóval később sem) a hörgést nem számították zenének.

2., Szerintem sokkal jobb a sokszínűség, mint a feltétlen full kemény darálás. (értem ez alatt a pl. a Slipknot-ot, és hasonlókat)

Mindenki úgy csinál, mintha a rockze megkedvelésében ez lenne az egyetlen végcél, hogy eljuss a legdurvábbig. Nem. Nem az a rockzene csúcsa.

2016. aug. 28. 14:07
 13/28 sándorjános ***** válasza:
27%
Azt nem értem, minek lepontozni a válaszom 55% mi a fasz? Szerintem tisztességesen válaszoltam és nem vezettem félre senkit a rockzenével kapcsolatban... Undoritóak az emberek...
2016. aug. 28. 14:10
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem én voltam, csak hogy a félreértést elkerüljük.

(#12 vagyok)

2016. aug. 28. 14:39
 15/28 anonim ***** válasza:
2016. aug. 28. 15:49
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Dio - Rainbow In The Dark

https://www.youtube.com/watch?v=qcWKZTI9OC4

Ő a világ legnagyobb metal hangja.

2016. aug. 28. 17:48
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

The Beatles - szigorúan a Rubber Soult és az azt követő albumokat ajánlott hallgatni.

-Rubber Soul 1965

-Revolver 1966

-Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 1967

-Magical Mystery Tour 1967

-White Album 1968

-Yellow Submarine 1969

-Abbey Road 1969

-Let It Be 1970

2016. aug. 28. 19:44
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

"Nem. Nem az a rockzene csúcsa."

a metál nem is rock, mondhatjuk, hogy abból fejlődött ki, de akkor minden blues ami könnyűzene...

hiszen minden onnan ered, a metál pedig(szerintem) a black sabbath-tal kezdődött, a black sabbath pedig Tommy Iommi szavaival élve nem is létezne ha nem lett volna a led zeppelin

2016. aug. 28. 23:06
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az bökte kicsit a csőrömet, hogy valaki a Queen-t "jó kezdésnek" nevezte. Csak szerintem volt ez baromira lebecsülő? :D Mintha a színvonal egyenes arányosságban lenne a keménységgel. Ez nem így van. Bármi lehet színvonalas, vagy kevésbé az, nem a keménységen múlik.

És a kemény alatt nem a Black Sabbath-t, vagy a Maident értem, hanem az ilyen nagyon eltúlzott grindcore-t, és hasonlókat. :)

2016. aug. 28. 23:18
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hozzá tenném, #18, ezt a választ neked szántam. Igazából nem értettem pontosan, ellene, vagy mellette vagy-e a mondatnak, amit idéztél...:D
2016. aug. 28. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!