Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik a hivatalos G dúr...

Melyik a hivatalos G dúr akkor lefogása?

Figyelt kérdés

A neten kétféle lefogása terjeng a G dúr akkordnak, de melyik a hivatalos lefogása?

1.:

[link]

2.:

[link]

2016. júl. 25. 14:35
1 2
 11/15 Waff ***** válasza:
Mojjo...igen,a mély G (E3) "H-ja" megszólal az A húron,de az egyel magasabb G (G0) "H-ja" ezáltal elvész,ha lefogod a harmadik bundon. Úgy is mondhatni,hogy ezzel az "anglszászos" G-dúrral három G hangot szólaltatsz meg,és mindössze csak egy H-t.
2016. júl. 27. 06:37
 12/15 Mojjo ***** válasza:
@11: jaja, ezért szeretik sokan jobban a 3 ujjas G-t, viszont úgy vettem észre, hogy sokaknak könnyebb/kényelmesebb a 4 ujjas. (Nekem a magam részéről kezdő koromban megvolt a saját, egyéni verzióm :D )
2016. júl. 27. 09:32
 13/15 Waff ***** válasza:
Igen,azt én is észrevettem (magamnál is) hogy kényelmesebb megfogni a 4 ujas G-dúrt,de még a három ujjasat is mutató-közép-gyűrűssel. Viszont ezeknek az óriási hátránya hogy baromi nehéz G7-re váltani vele. Te melyikre esküszöl Mojjo?
2016. júl. 27. 13:22
 14/15 Mojjo ***** válasza:

@13: nálam abszolút attól függ, hogy miről/mire váltok. Vannak akkordok (pl akár egy kutyaközönséges C-dúr is), amikről valamiért nekem a barrésra a legkönnyebb váltani. Aztán van, amikor négy ujjasra, van, amikor hármasra.

Kezdő koromban kifejlesztettem egy kétujjas verziót, ami totál elfogadhatóan szól, teljesen G-dúr, és pofátlanul könnyű lefogni: a kétujjas verziót :D Az úgy nézett ki, hogy 3x0003, a mutatóujjam fogta a vastag E-t a G hangnál, és úgy fektettem, hogy elnémítsa az A húrt :D Arra már nem emlékszem, hogy a vékony e húrt melyik ujjammal fogtam, de otthon majd kipróbálom, hátha az izommemória még emlékszik :)

2016. júl. 27. 13:44
 15/15 Waff ***** válasza:
Igen! Az úgynevezett két ujjas G ! :) Könnyen kigyakorolható...és a magas E-n tökmindey hogy gyűrűssel vagy a kicsivel fogod meg a G hangot. Viszont ugye enek is az a "baja" hogy nem olya gazdag a hangzásvilága,ugye eb en az esetbe meg az A húron nem fogjuk a H-t.
2016. júl. 27. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!