Hogyan lehetnék jobb zongorista?
Figyelt kérdés
6 éve tanulok zongorázni, idén tettem le alapvizsgát. Ott jól teljesítettem, de sokszor egyáltalán nem vagyok megelégedve a technikai tudásommal... Kottát például nehezen olvasok, a bal kezem ügyetlen. Skálázni szoktam, esetleg etüdöket ha ajánlanátok, megköszönném. Egyébként terveztem még olyat is, hogy majd átjelentkezek egy zeneművészeti középiskolába (Most kezdem a kilencediket majd, és úgy gondoltam, hogy ezt elvégzem itt, és jövőre szeretnék -egy évet késve- ott tanulni), de úgy gondolom a jelenlegi tudásom szörnyen kevés az ott való teljesítéshez. Esetleg milyen darabokat, etüdöket, gyakorlatokat ajánlanátok? Idő igénye nem számít... Köszönöm szépen előre is a válaszokat!#zene #tanulás #oktatás #középiskola #zongora #fejlődés #zeneiskola #zongorista #konzervatórium #etűd
2016. jún. 19. 22:01
1/7 anonim válasza:
Szerintem ezekkel probálkoz:)
Jelly Roll Morton:Crave,Big foot ham,the finger breaker
Edvard Grieg:in the hall of the mountain king.
Rachmanyinov:3rd symphony
Jelly darabjai kikupálják a bal kezed,és megtanit lágyan játszani,addig tanuld amig bekötött szemmel is el tudod játszani.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :D
Ez a Jelly Roll mondjuk nem könnyű meló :)
2016. jún. 19. 23:32
3/7 anonim válasza:
Nem az de meg lehet tanulni nekem sikerült:)
4/7 anonim válasza:
Van egy konzi, a Ward Mária Budapesten, jó az oktatás, zongora is, ajánlom!
5/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem ezt a Ward Máriát, és kifejezetten szimpatikus iskola. Viszont sajnos Szombathelyre tervezünk költözni, így inkább az ottanit lenne érdemes megcélozni... De köszönöm az ajánlást
2016. jún. 29. 21:02
6/7 anonim válasza:
lehet kicsit későn válaszolok... én is jártam hasonló cipőben amikor 5-6 éve zongoráztam (emiatt abba is hagytam) de ezen túl lehet lépni. Nem kell feltétlenül ujjgyakorlat és skála dömpingbe kezdeni hanem inkább próbálj meg belehúzni egy kicsit. Ha komolyan tovább szeretnél menni a zongorával most igyekezz minél több olyan darabot megtanulni amiben látsz technikai kihívást, pl. etűdök amik megdolgoztatják a balkezet, próbálj sokat blattolni, és a skálázásoknál találj ki újításokat, ne mindig a megszokott dolgokat csináld pl. ritmusbeli variációk, a két kéz párhuzamos hangnemekben játsza a skálát, vagy különleges technikákkal nem tudom mennyit foglalkoztál pl. oktáv- terc- vagy szext skálák, tempó fokozása, trillák, kromatika... és ha úgy érzed gyengébb a balkezed, azzal dolgozz többet, kellő munkával meg lehet erősíteni. Egyébként még egy dolog: érdemes Bachhal sokat foglalkozni (2-3 szólamú invenciók, Woltemperirtes clavier...) mert technikai ßempontból tényleg nagyon sokat segít.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, nem, nem volt késő, ellenben hasznos volt :D
Egyébként Bachot hallgatni utálok, bár játszani nem rossz, és tudom, hogy nagyon hasznos tud lenni.
2016. júl. 14. 23:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!