Van itt valaki, aki játszik csellón?
Most szeretném elkezdeni, hogy működik? Zeneiskola vagy magántanár kéne?
13/L
Én nem játszok, de van a családban csellós.
Mindenképp a zeneiskolát javaslom. A magántanár sokkal drágább, és egy zeneiskolában sokkal több élményt szerezhetsz. Ott megismerkedhetsz más zenészekkel, hallasz hasonló korú zenészeket, együtt játszhattok zenekarban, kamarában, általában mindenki játszik évente egy karácsonyi koncerten, stb.
Én kb 15 évig jártam zeneiskolába, és rengeteg élményben volt részem, sok koncert, jó társaság, a zenekarral 5 különböző országba is elutaztunk.
Persze sok függ attól, hogy hol laksz. Én szerencsés voltam, mert elég nagy volt a kerületi zeneiskolánk, kb 800 tanuló jár oda.
Én is zeneiskolás voltam, és pár évig csellón is játszottam. Szerintem ha nem egy nagyon hülye tanárt fogsz ki (sajnos vannak olyanok is) akkor nagy élmény a zeneiskola.
Belátást nyerhetsz abba is, hogy mire számíthats hosszú távon, mert ugye találkozol olyanokkal akik már X éve járnak oda tanulni, meg én azt tapasztaltam, hogy az összes hangszer közül amin tanultam a csellisták között volt a legtöbb normális ember. :)
A magántanárokról nincs személyes tapasztalatom, de olyan gyerekkori barátom járt magántanárhoz, aki később a zeneművészetin végzett, és ahogy én láttam az inkább olyan, mint egy hagyományos tárgyból a különóra, hogy magasabb szinten tanulhass. Persze biztosan el lehet ott is kezdeni tanulni, de az meg nyilván —ahogy már írták is— drágább.
Haverom játszott rajta.
Zeneiskolában tanult meg.
Tavaly végzett mára ár alig tud vmit. xDD
8 évig járta.
Szia!
Nem csellózok, hanem zongorázok, de a válaszokat pásztázva látom hogy többségben a zenesulit javasolják. Én magántanárhoz járok és imádom. Sokkal rugalmasabb, és kevésbbé feszengsz. Nekem szinte már barátom a tanárom. A zenesulis barátaim már magát a hangszert se szeretik, mert a tanár elviselhetetlen. Plusz nem kell vizsgáznod így nincs olyan érzésed, hogy ez egy plusz tanóra. És szerintem sokkal gyorsabban lehet fejlődni magántanárral és az alapokon kívül olyanokat tanulhatsz amit szeretnél. A klasszikusok helyett bármilyen dalt amit szeretsz, megkérdezed a tanárod, hogy megtanítaná-e és jó esetben meg is tanítja. És még egy valami. A kötelező szolfézs. Na ez sincs egy magántanárral. Persze mivel kell a zenéléshez a kottaolvasás meg ilyenek ezt is meg kell valamennyire tanulnod, de ezt is gyorsabban tudod elsajátítani.
(+az anyagiak se olyan vészesek, nekem 1000.-Ft/óra és 5 alkalmanként kell fizetni)
Sok sikert, bármi is legyen a választásod!
13/L
Ja és itt is játszhatsz koncerteken! Nekünk a kerületi művházban minden évben van egy "tanévzáró" és karácsonyi koncertünk.
Ja és nyáron is járhat, aki akar órára;)
Az előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!