Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zenészek, Dj-k, Producerek!...

Zenészek, Dj-k, Producerek! Mi a véleményetek arról aki loopokkal rak össze zenei alapokat?

Figyelt kérdés

Csak mert az interneten lehet találni tonnányi loopokat minden kategóriából és még jól is szólnak!

Mert nyilván azért árulják, hogy az ember használhassa!

2016. jún. 5. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy tökmindegy ki mivel rakja össze, jó legyen. Majka egy komplett zenét szedett le a netről Belehalok címmel. mégis 20 millás nézettsége van.
2016. jún. 5. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Lenézendő dolog az, ha valaki egyszerűen csak egymás után berakja a kész loopokat és ezzel ér el nézettséget. De ez az ő dolguk. Kimaradnak abból, hogy maguk csinálják meg a hangokat is és az egész zenét is. Persze az még elmegy, hogy a dobokat és vocalokat samplekből rakosgatja bele egy számba, de ne abból álljon már az egész saját kreativitás nélkül.
2016. jún. 5. 21:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha samplekből dolgozol azzal nincs semmi baj... :) Ha a dallamtól kezdve mindent Te csinálsz meg egyébként, akkor az tökéletes, és úgy is bőven tudsz alkotni, mivel úgyse a nyers hangokat mastereled majd le, hanem tuti eq-zol, vagy pitch-elsz egy picit rajta... de ez csak példa, annyi mindent lehetőséged van még, hogy csak na... :)

Szóval ezzel így semmi baj... :)

De ha már kész dallamokat raksz össze, meg hasonlók na az már gáz... akkor nincs értelme a dolognak... :)

De azt azért leírhatnád, hogy milyen stílusú zenét szeretnél írni... :) mert ha mondjuk valami nagyon nagyon alternatív rock-ot akkor ahhoz nemhogy sample-t használj mert letöröm a kezed :'D

De ha mondjuk valamilyen elektronikus zenei műfajt képviselsz akkor meg hajrá :) szedj le egy Vengeance sample pack-et és azzal már elkezdheted... :) aztán mindig nézelődj, hogy mivel tudnád még bővíteni

2016. jún. 6. 15:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Elektronikus zenét készítek! És minap felnéztem egy oldalra ahol rengeteg loop van! Nem csak dallam, előre megírt dobok basszus fx stb van! :) És arra gondoltam, hogy ezeket beszerezve kiegészíthetném a zenémet! Sokszor napokig agyalok egy jó basszus vagy dallam megírásán, de sokszor még a dobok megírása is elég sok energiát elvesz! :) Nem beszélve a változtatásokon! Mert nem egy dallamot akarok végig hanem azt tovább írni vagy újat írni!

Egy jó elektronikus zenének van vagy négy dallama!

2016. jún. 6. 16:10
 5/8 anonim ***** válasza:
* Egy jól összerakott elektronikus zene 1 dallammal is hasítani tud... ;)
2016. jún. 6. 22:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én szememben óriási szálka. Régebben sajnos én is használtam őket. Tényleg jól hangzanak, sokat még is vettem belőlük, de a saját zene mégis csak saját zene. Loopokkal olyan mintha lehúznád valaki zenéjét szétszedve, és aztán összeraknád. A DJnek is több dolga van. Ezt csak letöltöd, egymás alá rakod kész. Még mixelni sem kell. Inkább készíts saját zenét. Ezzel akár arcra is eshetsz, csak "lopod" mások zenéjét, semmi önálló nincs benne
2016. jún. 7. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nehezedre megy alkotni egy dallamot (akárcsak nekem), használj samplekat, esetleg egy-egy részt loop packból Pl a zongorát stb
2016. jún. 7. 15:04
 8/8 Badattitude válasza:
Ha valaki elkezd rajzolni tanulni, akkor eleinte sokat másol. Egy posztert, egy festményt, egy fotót, és sok mindent, hogy kialakuljon a szem és a rajzoló kéz között a harmónia. Egy idő után megy ez belső képből, fejből rajzolva, aztán ugyan ez saját stílusjegyekkel. Ha ezek nem jönnek elő, akkor nincs érzék, csak másoló lesz az ember. Így van ez a zenei világban is. El szórakoztathatjuk magunkat ezekkel a konzervekből összeszögelt melódiákkal, vagy éppen menőzhetünk, de az egyéniség, saját stílus nagyon fog hibádzani belőle, és ezt semmilyen plugin, vst nem gyógyítja. Majka ? :D :D :D Nézettség ? Gangxtáék zenészekkel nyomták az albumaikat, és Pierrot is bedobta magát. VETTÉK is a LEMEZEIKET rendesen, teltházas bulikat csináltak. Majka csak az 5 ezredik barázdabillegető, aki az ő farvizeiken lett híres senki. Igazából más utakon járok, csak arra világítok rá, hogy használhat valaki konzerveket, és akkor lemarad egy csomó értékről. Pld a komponálásba belefeccölt veríték után jövő valós sikerélmény. A saját stílus hatalma. Az egyre terebélyesedő kreativitás. Ettől még lehet valaki menő.De lehet valaki ennek az ellentéte. Ezekből jönnek a legendák, akiket a menők utánoznak.
2016. aug. 17. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!