Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Linkelnétek hasonló zenéket,...

Linkelnétek hasonló zenéket, mint az Utolsó mohikán, vagy a Cliffhanger betétdala?

2016. jún. 3. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Hosszú leszek :)

Én is imádom Trevor Jones-t, különösen Az utolsó mohikánt.

Ami nekem eszembejutott nagyon erős válogatás után. Nemcsak a videókat magát linkelem, hanem a posztokat is, ha érdekelnének az infók is.

[MGM Orchestra] Alfred Newman: How The West Was Won (1962), OST-Cheyennes (LP), Ez egy csejen-támadás 2.5 perces zenéje

[link]

[MGM Orchestra] Alfred Newman: How The West Was Won (1962), OST-Main Title (LP), főcímzene 1.5 percben. 66 tagú(!!) Star Wars léptékű MGM szimfónikus-zenekarral, de 1961-ből.

[link]

[Prague Radio Orchestra] Alfred Newman: How The West Was Won (1962), OST-Main Title (LP). Hogy mennyire nagy volt az előbbi zenekar, ugyanaz de a Cseh Rádió zenekarával.

[link]

[Prague Radio Orchestra] Ennio Morricone - For A Few Dollars More (1965), OST-Main Title (LP). De a csehek is tudtak valamit: szerintem ez jobb felvétel, mint az eredeti Morricone-s, az igazi csembaló miatt.

[link]

[MGM Orchestra] Alfred Newman: How The West Was Won (1962), OST-Medley. Ha bejött a fenti filmzene, akkor itt van 150 percnyi OST 45 perces eszenciája. Minden zenei üresjáratot kidobtam, maximalizálandó az élvezeteket.

[link]

Ha nyitott tudsz lenni nyugati stílusú ám keleti/koreai filmzenére is, akkor

Jumong OST - The Best Short Instrumental Music Moments

[link]

Yi San - OST, Two symphonic and Two piano tracks

[link]

Empress Chun Chu OST - 14. Urgent Steps

[link]

King Geunchogo OST - 13.Imjeon mutoe

[link]

King Geunchogo E29 110212 HDTV H264 720p HanSun (49:20-50:37). Ez világrekord a maga nemében. Egy hatalmas - háború elötti - sokszerepelős dráma, úgy, hogy senki nem szól, csak pókerarccal néz. :)

https://www.youtube.com/watch?v=6EGpdknyG4w

2016. jún. 4. 06:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Találtam még egyet, de ezt már csak akkor hallgasd meg, ha végeztél a többivel. ;)

Benny Anderson (ABBA együttes billentyűse), kiadott egy népzenei gyökerű albumot 1987-ben. Ez minden korábbi zenei törekvésétől (pop, musical, etc.) különbözött tehát. Ez volt a nyitánya a máig tartó Benny Andersson Orchestra projektnek. Mivel jól keresett ABBA-tagként, szerzőként, studiótulajdonosként, így hát a számára oly kedves népzene felé fordult, perdöntően a tangóharmonikájával /accordion/ (aminek csírája, már az ABBA elötti időkben is megvolt, az ABBA filmben is felfedezhető).

Na az említett 1987-es album albumcímet viselő nagylélegzető, monumentális 12 perces nagy szimfónikus zenekarra írt száma ez az alábbi. Nyilván nem egy tökéletes darab, van benne repetitició rendesen, de nagyon szépek a dallamok, akárhányszor hallgatható így is a track (szvsz).

Benny Andersson: Klinga Mina Klockor

https://www.youtube.com/watch?v=8lDs61vrcZM

2016. jún. 4. 09:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az ajánlásokat! Otthon meghallgatom! :)
2016. jún. 6. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!