Szerintetek milyen eddig? ( részlet ) Gyűlöletből írtam. RAP
Haverokkal zúzunk az úton
És tinirib.anchhokat látni folyton
Megláttalak...
Szerelmesbe váltott az érzetem
Hirtelen megváltozott az életnézetem
Elhittem, hogy te nem vagy 20 fas.zhhra húzva
mint körülötted a sok lerakott kurvhhha
Reméltem, hogy az életem veled felépíthetem
De ezt a gondolomatom a többi sírhoz temethetem
Nem én kellettem, mert a kezemben az iphone
Hanem egy ki-be baszhhhott mikrofon
Csak játszottál velem, mint 8 évesen a babákkal
Faszhhhom ki van a mai picshhhákkal
Az érzelmek felrepültek az égig
Én szerettelek végig
......
Szerintetek? A h betűk a szűrő miatt kellettek.
Én általában nem szeretem a rappet, kevés kivétellel. Az a kevés kivétel meg azért létezik, mert szerintem a rapperek nagyon kis hányada foglalkozik azzal, hogy ne csak verset olvasson ütemre, hanem zene legyen.
Ezzel arra akartam kilyukadni itt az elején, hogy a rap is, mint a legtöbb zene, akkor jó, ha igényesen van megírva, megkompnálva, és előadva.
Ebből az utóbbi kettőre ugye simán a szöveg nem ad választ. A szöveg meg hááááát... nincs bajom a "csúnya" szóval, ha az adja át azt az érzést, ami kell, de te szerintem merőben túlhasználod őket.
Nem azért mondom, mert a divatot kell követni, sőt, azt csinálsz a zenéddel, amit jónak látsz, elvégre rólad szól, de sokat javítana a megítélésén, és a te megítéléseden, ha ezeknek a szavaknak jelentős részét kicserélnéd szalonképesekre.
Példaképp pár rapper, akiket tisztelek:
Sub bass monster, Animal Cannibals, Eminem. Előbbi kettő egyáltalán nem, és utóbbi sem gyakran használja ezeket a szavakat, mégis nem véletlen, hogy ők híresek az országunkban. + ők olyan zenei aláfestést, és olyan szellemességet adnak hozzá, hogy értelme is van, helyenként vicces, és mindig ZENE. Attól függetlenül, hogy nem énekelnek, ez ZENE. Ellentétben a legtöbbek produkciójával, akik csak szöveget olvasnak.
Remélem tanácsnak veszed amit írtam. Ez az én véleményem.
Nagyon amatőr.
Még egy laikusnak sem tetszik az ilyen, de most tekintsünk el attól, hogy értelmes mondanivaló nincs. Páros rímek végig, erőltetett szókincshasználat, minden 3. rapszámba beleillene ez a verze, gyerekes megfogalmazás.
Olyan, mintha rákényszerítettek volna ennek a szövegnek a megírására, nagyon erőltetett, és nem természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!