Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a Slipknot...

Mi a véleményetek a Slipknot All Hope Is Gone című albumáról?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok hogy mi a véleményetek erről az albumról, ugyanakkor érdekelne hogy miért utálják olyan sokan.

Nekem a kedvenc Slipknot albumom, és gondoltam most már felteszem ezt a kérdést, mert sok helyen az utolsó helyen látom ha rangsorolni kell a Slipknot albumait. Tudom hogy Corey Taylor is legutoljára tette, de ő inkább úgy fogalmazott hogy a legkevésbé szereti, ami ugyanakkor csak a körülmények miatt van, nagyon egyértelműen kijelentette hogy imádja a dalokat rajta, nagyon sok erős szám van ezen a lemezen, és két szomorú személyes történetet is elmeséli az életéből, tehát a szívét-lelkét beleadta az albumba, ezek után tényleg nehéz lenne azt gondolni hogy utálná ezt a lemezt, mert nem ezért tette az utolsó helyre.

Én pedig nem tudok elfogulatlanul írni róla, mert ezzel a lemezzel ismertem meg a zenekart, egész pontosan a Psychosocial-lal, amitől tátva maradt a szám, úgy ledöbbentem. Utána jött a többi dal a lemezről.

Nekem a Psychosocial, Sulfur, Dead Memories triumvirátus uralja a lemezt, de "D'Artagnan-ként" ott van mellettük vastagon a Snuff, mint a leggyönyörűbb dal. Persze sorra kedveltem meg a dalokat rajta mint az All Hope Is Gone-t, a Gehenna-t, vagy a jelenlegi újabb kedvencemet, a Butcher's Hook-ot. Telitalálat még a bónuszdalok is mind, egytől egyig.

Én megértem, hogy sokat változtak az első két albumuk óta (természetesen mindegyiket hallgatom folyamatosan), de a változás mindig szükséges, és már a Vol 3-(The Subliminal Verses)-nél is komoly változás történt, sokkal több dallam született, a harag és káromkodás csökkent, megjelentek a gitárszólók, de azt az albumot mégsem utálják annyian mint az AHIG-ot, ami amúgy a második kedvencem. Már ott is volt szájhúzogatás, de nem annyi mint ennél az albumnál, tehát csak a változások és a dallamok nem jelenthetnek ekkora problémát.

Amúgy szerintem Corey-nak is az AHIG-nál volt a legjobb hangja, mély volt és valahogy közben érces is, mégis a legjobban tudott ordítani rajta. A maszkja is ebből a korszakból tetszik a legjobban, a Slipknot, vagy a Corey Taylor szavak rákeresésénél is ebből a korszakból adja ki a legtöbb képet. Valahogy a leg Slipknot-sabb és a leg Corey-sabb az a maszk.

Ahova viszont nagyon szeretek járni e téren az a youtube. A teljes lemez videója alatt ugye a legtöbben olyanok írnak akiknek tetszik a lemez, sőt nagyok soknál a legjobb album titulusban van. Sokan ott is felteszik az én fenti kérdésemet, mert tényleg érthetetlen a dolog valamilyen szinten.

Jöhetnek tehát a vélemények az albumról, kinek mi a véleménye róla, kinek miért tetszik és miért nem. Szóval bármi ami csak eszetekbe jut róla.

2016. máj. 16. 13:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Van egy pár jó szám, pl. az általad említettek, de szerintem is az egyik leggyengébb album. Ez az egyetlen, amit soha nem hallgattam meg úgy, hogy beteszem az albumot és végig szól, csak az a 3-4 szám. Míg mondjuk az Iowát (a személyes kedvencem) heti 1-2 alkalommal végighallgatom. Annyira nem vagyok nagy "Slipknot szakértő", úgyhogy mélyebb elemzésbe nem folynék bele :D egyszerűen csak ez az album tetszik legkevésbé.
2016. máj. 16. 14:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ízlés kérdése az egész. Nekem például ez a kedvenc albumom tőlük, bár ez nem jelenti azt, hogy a többit ne kedvelném. Egyszerűen csak ez áll hozzám közelebb. Lehetetlenség elkészíteni egy olyan albumot, ami mindenkinek tetszene. Csak élvezni kellene, nem pedig a hibát, a rosszat keresni benne :)) De ez csak az én véleményem.
2016. máj. 16. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:

10/10-es album, de akkor is a Slipknot leggyengébbje az én szememben, egyszerűen a többi jobb, azokon nincs is 1 gyengébb szám sem, az AHIG-on viszont igen. (Pl. Butcher's Hook, Vendetta) És szerintem Coreynak meg pont hogy itt volt a legrosszabb a hangja. Az IOWA éra a kedvencem, a hangja is akkor volt a legjobb, meg az az album a brutalitás definíciója, ezért a kedvencem. :D Ettől még imádom az összes albumot, az All Hope Is Gone pl az egyik legjobb számuk és a Gematria, meg a Dead Memories is elég magasan van a személyes listámban.

Ha már album rangsorolás, akkor nálam így nézne ki a dolog:

01. Iowa

02. Slipknot

03. Vol 3.: The Subliminal Verses

04. .5: The Gray Chapter

05. All Hope Is Gone

2016. máj. 17. 17:03
 4/4 anonim válasza:
Szerintem is az egyik leggyengébb album volt, ettől függetlenül voltak rajta jó számok. Még Clownnak se tetszett az album. Nekem személyes kedvencem az első albumuk meg az Iowa
2016. máj. 28. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!