Mi a véleményetek a Slipknot All Hope Is Gone című albumáról?
Kíváncsi vagyok hogy mi a véleményetek erről az albumról, ugyanakkor érdekelne hogy miért utálják olyan sokan.
Nekem a kedvenc Slipknot albumom, és gondoltam most már felteszem ezt a kérdést, mert sok helyen az utolsó helyen látom ha rangsorolni kell a Slipknot albumait. Tudom hogy Corey Taylor is legutoljára tette, de ő inkább úgy fogalmazott hogy a legkevésbé szereti, ami ugyanakkor csak a körülmények miatt van, nagyon egyértelműen kijelentette hogy imádja a dalokat rajta, nagyon sok erős szám van ezen a lemezen, és két szomorú személyes történetet is elmeséli az életéből, tehát a szívét-lelkét beleadta az albumba, ezek után tényleg nehéz lenne azt gondolni hogy utálná ezt a lemezt, mert nem ezért tette az utolsó helyre.
Én pedig nem tudok elfogulatlanul írni róla, mert ezzel a lemezzel ismertem meg a zenekart, egész pontosan a Psychosocial-lal, amitől tátva maradt a szám, úgy ledöbbentem. Utána jött a többi dal a lemezről.
Nekem a Psychosocial, Sulfur, Dead Memories triumvirátus uralja a lemezt, de "D'Artagnan-ként" ott van mellettük vastagon a Snuff, mint a leggyönyörűbb dal. Persze sorra kedveltem meg a dalokat rajta mint az All Hope Is Gone-t, a Gehenna-t, vagy a jelenlegi újabb kedvencemet, a Butcher's Hook-ot. Telitalálat még a bónuszdalok is mind, egytől egyig.
Én megértem, hogy sokat változtak az első két albumuk óta (természetesen mindegyiket hallgatom folyamatosan), de a változás mindig szükséges, és már a Vol 3-(The Subliminal Verses)-nél is komoly változás történt, sokkal több dallam született, a harag és káromkodás csökkent, megjelentek a gitárszólók, de azt az albumot mégsem utálják annyian mint az AHIG-ot, ami amúgy a második kedvencem. Már ott is volt szájhúzogatás, de nem annyi mint ennél az albumnál, tehát csak a változások és a dallamok nem jelenthetnek ekkora problémát.
Amúgy szerintem Corey-nak is az AHIG-nál volt a legjobb hangja, mély volt és valahogy közben érces is, mégis a legjobban tudott ordítani rajta. A maszkja is ebből a korszakból tetszik a legjobban, a Slipknot, vagy a Corey Taylor szavak rákeresésénél is ebből a korszakból adja ki a legtöbb képet. Valahogy a leg Slipknot-sabb és a leg Corey-sabb az a maszk.
Ahova viszont nagyon szeretek járni e téren az a youtube. A teljes lemez videója alatt ugye a legtöbben olyanok írnak akiknek tetszik a lemez, sőt nagyok soknál a legjobb album titulusban van. Sokan ott is felteszik az én fenti kérdésemet, mert tényleg érthetetlen a dolog valamilyen szinten.
Jöhetnek tehát a vélemények az albumról, kinek mi a véleménye róla, kinek miért tetszik és miért nem. Szóval bármi ami csak eszetekbe jut róla.
10/10-es album, de akkor is a Slipknot leggyengébbje az én szememben, egyszerűen a többi jobb, azokon nincs is 1 gyengébb szám sem, az AHIG-on viszont igen. (Pl. Butcher's Hook, Vendetta) És szerintem Coreynak meg pont hogy itt volt a legrosszabb a hangja. Az IOWA éra a kedvencem, a hangja is akkor volt a legjobb, meg az az album a brutalitás definíciója, ezért a kedvencem. :D Ettől még imádom az összes albumot, az All Hope Is Gone pl az egyik legjobb számuk és a Gematria, meg a Dead Memories is elég magasan van a személyes listámban.
Ha már album rangsorolás, akkor nálam így nézne ki a dolog:
01. Iowa
02. Slipknot
03. Vol 3.: The Subliminal Verses
04. .5: The Gray Chapter
05. All Hope Is Gone
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!