Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért ilyenekről énekelnek a...

Miért ilyenekről énekelnek a metál bandák/zenekarok?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre több metált hallgatok, és egy pár zavaró tényezőt észrevettem bennük. Az első az, hogy rengeteg banda a gyilkolásról, a szüzek feláldozásáról, a vérengzésről, meg minden ilyen dologról énekel. Az egyik legjobb példa a Belphegor, ami egy Black/Death(nem tudom pontosan, lehet mindkettő) metál banda, az első szám, amit hallottam tőlük a Conjuring the Dead volt, hangzásilag nagyon is tetszik, de az a képi tartalom, és a szöveg eléggé taszító, valamint ahogy a megjegyzéseket olvastam a videó alatt, láttam olyanokat, amiknek nem a net felszínén kellene elérhetőnek lenniük, főleg nem 10 és 20 év közötti emberektől (azért nem írom miket, mert nem akarom még jobban terjeszteni, akit érdekel úgyis megtalálja). Olvastam olyanról, és hallottam több metálostól is, hogy a metálnak van egy gondolatmenete, de az kizárja a gyilkolás, és annak gondolatát, hogy valaki mindent megtegyen a hírnévért/pénzért... de ezek közül a bandák közül láthatóan sokan ezt teszik, ilyen zenét állítanak elő, mert erre van kereslet. Lehet ezzel megválaszoltam a fent lévő kérdést (ha tévesen, akkor kérném, hogy adjatok egy helyes választ), de akkor felteszek még egyet: Mi határozza meg, hogy egy banda csak metál zenét ad elő, vagy metálosként is gondolkodik?

Ami még zavar, hogy amikor jó metál zenét akarok hallgatni, kevesebbet találok, mint ebből a brutális fajtából, és elveszik a kedvemet az egész zenehallgatástól. :D

2016. ápr. 23. 14:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Magyarok közül ajánlom a Depressziót és a Wisdomot. Külföldinek pedig még a felsoroltak mellett: Iced Earth, Ashes of Ares, Eluveitie, Dark Tranquility, Varg, Finsterforst, Ensiferum, Korpiklaani. Jó zenehallgatást :D
2016. ápr. 26. 12:45
 12/13 anonim ***** válasza:

Akkor ajánlok egy rohadt jó magyar death metál bandát, akiknek nem ilyenek a szövegeik: Christian Epidemic

https://www.youtube.com/watch?v=XjzcIXe6g60

2016. ápr. 26. 20:17
 13/13 A kérdező kommentje:

11-es válaszoló:

A Depressziót szeretem. :) Az Eluveitie-t pedig pont azelőtt egy nappal találtam meg egy nappal, hogy írtál volna (és egyébként nem is metál stílusban kerestem, hanem pogány folk-ban :D ). A többire rákeresek, köszönöm. :)

12-es válaszoló:

Köszönöm szépen az ajánlásod, de sajnos nem nyerte el a tetszésem. :/ Sem a szöveg, sem a férfi hangja nem tetszik, aki az elejétől kezdve énekel, a másiké viszont tetszett. :) Még lehet adok neki egy esélyt. :)

2016. ápr. 28. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!