Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » DJ-k! Milyen programokkal...

DJ-k! Milyen programokkal dolgoztok és a híres DJ-k milyenekkel dolgoznak?

Figyelt kérdés
Érdekel az is, hogy ti milyenekkel dolgoztok, és az is, hogy egy Avicii, David Guetta stb. milyenekkel dolgozik. Inkább ingyenesek érdekelnek! Köszi!

2016. ápr. 9. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A számodra nagy dj-k a pultban csak rekordbox-ot használnak ami a Pioneer CDJ-k saját programja. Van aki time-code rendszert használ (ez bonyolult lenne Neked)-->Serato. Vannak akik Native Instruments Traktor-t használnak és persze van a híres laptop dj programja. A Virtual dj.

Zenekészíéshez FL Studio-t, Reason-t, Cubase-t, Ableton-t, Logic Pro X-et használnak a legtöbben persze sok más is van...

2016. ápr. 9. 23:54
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld? Egyébként ezt a sok mindent hol lehet megtanulni? :)
2016. ápr. 10. 00:06
 3/12 A kérdező kommentje:
*A ment a zöld után nincs kérdőjel.
2016. ápr. 10. 00:06
 4/12 anonim válasza:
100%

Az Dj programokat, hamar el lehet sajátítani, nem kell sok ész hozzá, és nyomkodni a sync gombot. (Ez állítja szinkronba a két zenét. Bár sokan, még így sem tudnak jól mixelni... Én még bakeliten is játszottam, de a CD-nél sosem adom lejjebb. Ezekben van kihívás. Jól mixelni úgy, hogy közben figyelni kell a sebességre, mindent pontosan beállítani.

A zeneíró programok, meg egy élet... Oda már hangmérnöki tudás is szükséges, nem elég egymásra pakolgatni a hangokat, tudni kell, hogy a lábdob basszusának hány Hertznél van a teteje, hol kell levágni a szub tartományt, a lábdobot kísérő basszusnak hol a teteje, hol emelj eq-val (eqvalizer) ahol emeltél, hol vágd ki a lábdobból ugyan azt a tartományt, hogy a két frekvencia ne akadjon össze, és még sorolhatnám... Hosszú-hosszú évek munkája, mire egyáltalán valaki hallgatható zenét hoz össze. Persze ez nem feltétel, mert hallok nap mint nap olyat, aki minden technikai fortélyt ismer, de 20 év alatt egy olyan zenét nem tudott összehozni, amire azt lehet mondani jó, és olyat is, aki tudna jó zenét írni, de nem ismeri a technikai részét a dolognak annyira. Ha valaki tehetséges, a reális mire valami jót csinál, az 7-10 év... Szóval ha ilyen álmokat szőssz, akkor erre fel kell készülnöd lelkileg, mert rengeteg csalódás fog érni, és iszonyatosan meg kell küzdeni, plusz az esélye, hogy valamire viszed, nagyon csekély. Keveseknek adatik meg a tényleges siker. Ez függ sok mindentől. Hiába írsz jó zenét, ha nem tudod eladni azt, sem pedig magadat. Például.

2016. ápr. 11. 17:25
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Az utóbbit, amit leírtál, amiből keveset értettem, azt csinálják a híres DJ-k vagy csak az előbbit? :) Ment a zöld. :)
2016. ápr. 11. 17:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Fogalomzavarbn vagy barátom. :) A dj az aki vadul pörgeti a lemezeket a bulikban és vadítja a népet. A producer pedig magát a muzsikát gyártja.
2016. ápr. 11. 21:44
 7/12 anonim ***** válasza:
A hol lehet megtanulni kerdés a válaszom: Én 0tapasztalattal kezdtem el dj-zni és aztán ha tényleg érdekel a téma akkor elég 1x végigolvasnod valami és úgy megragad, hogy nagyon :D előző is én voltam. Ha kérdésed van csak üzenj privátban.
2016. ápr. 11. 21:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ha lesz pénzem gondoltam elmegyek egy DJ suliba 120.000 ft. :)
2016. ápr. 12. 16:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Baromság! Vegyél elsőnek egy Reloop Beatmix 2-t vagy 4-et és ha van érzéked hozzá, akkor menni fog. Akinek meg nincs érzéke, annak úgyse fog menni. :) Persze gyakorolni kell hozzá. Ennyi pénzből simán kijön egy ilyen kontroller. Kezdésnek tökéletes. :) (1# voltam)
2016. ápr. 12. 17:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, de ez a pénzt időspórolás, mert gondolom autodidakta módon kell ezt megtanulni. :)
2016. ápr. 12. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!