Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik a kedvenc gitárszólótok...

Melyik a kedvenc gitárszólótok? A szám cime érdekel, és hasonlók érdekelnének amiket leirtam.

Figyelt kérdés

nekem: testament-first strike is deadly, over the wall

metallica-master of puppets

2016. márc. 3. 07:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Pink Floyd - Money
2016. márc. 3. 07:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Buckethead - View Masters [link]
2016. márc. 3. 08:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egy kedvenc:D És volt már egy iylen kérdés, arra ezt írtam: A legtöbb iron maiden számban van számomra ilyen rész, kiemelném a transylvaniát természetesen, a no prayer for the dyingot, a loneliness of the long distance runnert, a troopert, a blood brotherst, futurealt és az afraid to shoot strangers olyan 2:30tól...na az a felépítés nagyon ott van:D Monster magnet-last partol szólója...hát az valami isteni ugyanúgy:D ( https://www.youtube.com/watch?v=jZesB9j4rjQ) Amit szintén nem hagyhatok ki az a rage against the machine szinte minden száma, Tom Morello valami fantasztikus, de most itt a bullet in the headet emelném ki (3. perctől...elalélok, olyan jó:D https://www.youtube.com/watch?v=v5NeyI4-fdI) Természetesen a heavy metál atyjai se maradhatnak ki, a black sabbath is rengeteg felejthetetlen szólóval áldott meg minket, kedvenceim: nib, paranoid, iron man, war pigs, god is dead...de igazán az összes zseniális. A Dio-s korszakból pedig: sign of the southern cross (bár itt szinte végog van ének, de van egy riff benne, ami borzalmasan erős szerintem, ezért bátorkodtam bele tenni:D) children of the sea, falling off the edge of the world. Ha meg már Dionál tartunk, akkor rainbow: stargazer, catch the rainbow (bár ez inkább megnyugtatóan szép, a leesünk a székről típus) . Na még van ám, ennyi nem elég:D Judas priestnél is jó dolgokat lehet találni, pl.: redeemer of souls, touch of evil (amikor először meghallottam anno, megkönnyeztem, mert előtte ilyen jót még nem hallottam:D) Rush kihagyhatatlan, ha szólókról beszélünk, kifejezetten ajánlom a 2112-t ilyen célokra:D Scorpions tokyo tapes egy jó nagy része tele van jó szólókkal, ha ki akarok emelni egy pár számot, akkor: robot man, in trance, he's a woman she's a man, de majdnem az összes szám zseniális. Azt hiszem jelenleg ennyit tudtam összeszedni, de a metallicát is szeressük, csak most arra példát kapásból nem tudok. Remélem van amit még nem ismertél és teszik:)

Amit most hozzátennék az a mr crowley és a rainbowtól az egész 1977es müncheni koncert, fent van az egész youtubeon. https://www.youtube.com/watch?v=qYl9OWYcAIg&list=PL89FE7E61C.. Amit kiemelnék az a still im sad, sixteenth century greensleeves és a mistreated.

2016. márc. 3. 09:05
 4/11 A kérdező kommentje:
végighallgattam őket, és egészen mámoros volt :D, köszi az eddigi válaszokat, és jöhet még!
2016. márc. 3. 13:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Led Zeppelin - Heartbreaker

Tankcsapda - Vezér

Death - Spirit Crusher

2016. márc. 3. 17:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Annyira nem vagyok oda a szólókért, hogy igazán kiemelkedőt tudjak mondani... Azok közül, amiket mostanában hallgatok, ezeket tudnám mondani (de akkor sem kontextusból kiragadva):

* Baldrs Draumar - Wolvetiid

* Lullacry - Allright Tonight (a legvégén ami van)

* Týr - Valkyries Flight (ami gyk. a Ragnarok c. szám egyik szólója)

* Hammerfall - On the Edge of Honour & Trailblazers

* Stormwarrior - Bound by the Oath

* AudiThor - Elende Elende (ez mondjuk inkább többhangszeres variácó)

* Tengger Cavalry - Cavalry in Thousands

* Калевала - Про жеребца (Яйца) (ez meg több helyen az album első számára variáció)

(Közben rájöttem, hogy ezek nem fedig a hasonlósági kritériumot, de azért most már elküldöm, ha már összeszedtem)

2016. márc. 4. 01:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Pink Floyd- High hopes

Queen- Brighton rock

Ozzy Osbourne- Mr. Crowley

2016. márc. 4. 16:51
 8/11 anonim ***** válasza:
És még: Rainbow-Snowman
2016. márc. 4. 16:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy pár ami hirtelen eszembe jutott:

Testament - True American Hate

Avenged Sevenfold - Save Me

Avenged Sevenfold - Bat Country

Metallica - Fade To Black

Iron Maiden - Powerslave

Iron Maiden - Rime of the Ancient Mariner

Slipknot - Vermillion

Arch Enemy - Silverwing

Arch Enemy - Ravenous

Machine Head - Halo

Dragonforce - Through The Fire and Flames

+1 Ozzy Osbourne - Mr. Crowley, amit már többször is írtak előttem, de nem hagyhatom ki, mert egyszerűen rohadt jó. :D

De egyébként felsorolhattam volna az összes Iron Maiden, Avenged Sevenfold és Arch Enemy számot, mert minden egyes gitárszólójuk eszméletlen, nálam egyértelműen ők a legnagyobb királyok ebben. :D

2016. márc. 4. 17:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Összes Rhapsody, Ossian, Iron Maiden és majdnem összes Kalapács szóló, egy-egy tőlük, a top kedvencek: Rhapsody: On the way to Ainor; Ossian: Szabadság fantomja; Iron Maiden: Dance of Death; Kalapács: Álarc.
2016. aug. 25. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!