Hangfal rendszer építés?
Még nem vagyok teljesen otthon a hangtechnikában viszont minél előbb el akarom kezdeni.
A lényeg az lenne hogy 2 darab 250w 8 ohmos mélynyomóra gondoltam és 2 vagy 4 darab közepes hangfalra.
Na már most az lenne az elképzelés hogy van egy aktív hangváltó, (na már most ez milyen legyen? milyennek kell lennie?)
és utána megy egy erősítő a mélynyomóknak.
a maradék hangfalra nem szeretnék erősítőt (mondván hogy nem hiszem hogy kell rájuk).
Szeretnék javaslatokat azoktól akik már építettek hasonlót, mire kell ügyelnem? Milyen ma is kapható erősítőt használjak, illetve hogy maga terv megállja-e a helyét? Milyen hangváltót használjak, honnan tudom beszerezni, esetleg megépíteni?
Hát azért ez így elég általános.
Minek két mélynyomó?
Minek 4 hangfal?
Erősítő nélkül mi fogja hajtani a hangfalakat? Varázspor?
Milyen célra kell ez az egész?
Mennyi pénzt akarsz rákölteni?
Ezeket kellene tisztázni először.
1 Mert 2 db akarok.
2 Mert 4 akarok.
3 Le van írva a 4. sorba.
4 Zenehallgatásra.
5 Amennyi szükséges.
Édesfiam, te nem hogy nem vagy még teljesen otthon a hangtechnikában, hanem elképesztően rossz elképzeléseid vannak.
Próbáltam kicsit feltérképezni a helyzetet, de hogy te ezen megsértődsz, aheyett, hogy értelmesen válaszolnál...
"Minek két mélynyomó?"
"Mert 2 db akarok."
Jó, de minek?
Otthoni körülmények között semmi értelme, semmivel nem ad több plusz, mint egy, csak kétszer annyiba kerül... Újra kérdezem, minek két mélynyomó?
"Minek 4 hangfal?"
"Mert 4 akarok."
... Ismételten, fölösleges. Minden zene sztereóra van keverve, semmivel nem add több élményt négy hangszóró és a plusz hangerőre sincs szükséged egy szobában.
"Erősítő nélkül mi fogja hajtani a hangfalakat? Varázspor?"
"Le van írva a 4. sorba."
???
Ezt írtad:
"Na már most az lenne az elképzelés hogy van egy aktív hangváltó, (na már most ez milyen legyen? milyennek kell lennie?)
és utána megy egy erősítő a mélynyomóknak.
a maradék hangfalra nem szeretnék erősítőt (mondván hogy nem hiszem hogy kell rájuk)."
Úgy igazán kíváncsi lennék még mindig, hogy hogyan fog megszólalni a 4 hangfal erősítő nélkül.
De akkor ezek után a lejátszót se dugd be áram alá, úgy sem kell az neki.
"Milyen célra kell ez az egész?"
Itt is próbáltam kitapogatni hátha filmezésre kell, ott esetleg érthető lenne a 4 hangfal, de ezen is kb csak megsértődtél...
"Mennyi pénzt akarsz rákölteni?
Amennyi szükséges."
Ja... Hát akkor vegyél 26 millióért valami Denon hifit (vagyis kettőt, mert neked mindenből dupla kell ugye), aztán legyél vele boldog.
Rendben akkor ebben az esetben azt tudom javasolni hogy kezdjük ujra, renden? Ahogy a felnőtt emberek szokták. :)
És megpróbálom rendesen megválaszolni az első válaszod.
- Két mélynyomóra azért lenne szükség mert így férne el kettő 30cm.
- Nem feltétlenül 4 hanem inkább 2 mégis.
- Erősítő meg kell de ezt le írtam, a közepes, magas hangokat pedig úgy gondoltam hogy a kocsi hátsó hangfalaiból alakítom át hogy a hátsók ne szóljanak hanem az itt mélynyomók mellett szolnának. Ezzel szerintem megválaszoltam hogy mire kell. Na szóval így.
- A pénz meg annyi, amennyi kell az egész projektre. Max szép apránként lesz megoldva, ha annyira vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!