Valaki nem emlékszik ennek a dalnak a címére? '90-es évekbeli. Ismeri közületek valaki?
A '90-es években a Danubius Rádió gyakran játszott egy dalt, még az egyik magnókazettánkon is rajta van.
Angol nyelvű szám. A dal közepes tempójú, a refrént egy nő énekli. A dal elején hallható a pánsíp, noha eurodance stílusú. A férfi hangszíne leginkább Győzikééhez hasonlít.
Próbálok megadni szófoszlányokat, hátha valaki tud segíteni: to ya, to ya, you say me, whose right/light, erre nem emlékszem tisztán.
Nem feltétlenül szófoszlány kell.
1. Tehát egy duett? :)
2. Kórus van a refrénben (több énekhang)?
3. Vidám, fájdalmas, dühös vagy nyugodt hangvételű?
4. Zeneileg inkább rock, vagy inkább szintipop-szerű, esetleg gitárszóló vagy zongora van a háttérben?
Az általad felvázoltak kapcsán nekem leginkább a Roxette ugrik be, konkrét szám nem, de náluk volt gyakori ez a felállás (férfi és nő énekel, refrént csak a nő).
1. Nem, nem duett. Szerintem egy együttes lehetett. A felállás: férfi+nő+háttérvokalisták.
2. Nem, nincs. A refrént egyedül a nő énekli.
3. Inkább vidám hangvételű. Olyan, mintha a rap, az eurodance és a pánsíp keveredne benne.
4. A felsoroltak közül egyik sem. Eurodance. Nincs gitárszóló vagy zongora a háttérben.
Egyébként nem volt teljesen idegen a pánsíp az eurodance-től, lásd:
Mr. President- Coco jumbo (!!!)
Dance2Trance - American Natives
New Atlantic - I Know
Carlos - The silmarillia
Furia II - I want you boy
Barcode Brothers - Flute
12:02
Igen, erre gondoltam! :) Köszönöm szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!