Melyik holland space-rock zenekarról van szó?
Tavaly felfedeztem egy remek holland space-rock zenekart, de elfelejtettem a nevüket.
Csak arra emlékszem, hogy tucatnevük van, mint pl létezik egy halom Ocean nevű zenekar; de nekik más a nevük, szintén triviális tucatzenekarnév.
Valamint hogy a
bandcamp.com
-on is fent vannak, meg a youtube-on szintén.
Se a google, se a wikipedia segítségével nem akadtam rá egyelőre, pedig ismertek.
Átfutottam, a 400 között nem leltem, de el se hiszem: assziciáció útján oly módon jöttem rá egy perce a zenekar nevére, hogy van egy másik zenekar, akik részben hasonló stilusban mozognak, a youtube kidobta a nevüket, nekik csak 1 betűvel tér el a nevük! :) Egy 70-es évekbeli klasszikus nevét: a Gong nevét megláttam, arról azonnal beugrott, hogy a holland space-rock zenekar neve:
Kong
:D
Végre. :)
Aki esetleg érdekel a zenekar, mondom még egyszer: vannak névrokonaik, ügyeljetek, nehogy összetévesszétek másokkal, van asszem amerikai Kong is (asszem ők meg metal zenekar), meg több más is....
Azt nem írtad, hogy a bandcampen megnézted, annyit írtál, hogy fent vannak :S
A Kong nem annyira triviális név. Lehetne mondjuk Nice Flower vagy Big Montain vagy Fast Fiery Red Ferrari és akkor azt mondanám, hogy ja, ez tényleg gáz :-D (bár az is igaz, hogy olyan szinten gáz lenne egy ilyen együttesnév, hogy biztosan senki más nem adná a zenekarának. Akkor pedig a célnak megfelel.)
Nem rossz a zenéjük, ahogy nézem, ők sem ma kezdték... A Stern alapján tényleg inkább ipari rock.
Így van, rosszul emlékeztem, NEM space-rock a stílusuk, legalábbis az őjabb albumaiknak nem az. Csak úgy rémlett, mielőtt újra rájuk akadtam tegnap. Bár nem kizárt, hogy a KORAI lemezeiket, demoikat hallgattam tavaly, és azok között lehettek space-rock stílusúak. De, ahogy hallgatom, az újabbak inkább ipari rock hangsúlyosak, ahogy te is tapasztalod. De most ezek az újabb albumaik nem fogtak meg különösebben.
Amúgy viszont a nevük sajnos eléggé triviális, nézd csak meg, pusztán a bandcamp-en tegnap legalább 6-7 másik Kong-ra akadtam. És akkor ugye létezik egy legendás Gong zenekar is, ami hasonló név....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!