Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tudok valamit az ellen tenni,...

Tudok valamit az ellen tenni, hogy ne csessze szét a gitár az ujjaimat?

Figyelt kérdés
Körülbelül 3 hónapja kezdtem el megint gitározni (régebben másfél évig gitároztam), vettem egy klasszikus gitárt, amin ugye nejlon húr van, és teljesen kikezdi az ujjaimat. Érdekes, mert az elektromos, amin régen játszottam, nem okozott, ilyen gondokat, pedig az fém húros. Igaz jóval vékonyabb a húr, mint a klasszikuson. Valami praktikát tudnátok tanácsolni?

2016. jan. 24. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:
13%

Láttam már olyan gitárost, akin fém varrógyűszű volt...

de amúgy

Pengető??

2016. jan. 24. 10:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem a pengetős ujjammal vannak a gondok (bár azzal is van egy kicsi), hanem azzal az ujjaimmal, amelyekkel lefogom az akkordokat, skálázok, stb.
2016. jan. 24. 10:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok gyakorlás.
2016. jan. 24. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy kemény leszel

Mindenkinek szétszedi az ujjbegyét, bekened valami kézápoló krémmel, és már nem fog úgy fájni.

Azért nem volt ilyen bajod elektromos gitárral mert más játékot igényel.

2016. jan. 24. 14:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az előzőnek van igaza. Meg kell edzeni az ujjakat, amíg kemény lesz a bőr azon a részen, ahol a húrokkal érintkeznek.
2016. jan. 24. 21:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Idő és gyakorlás, ahogy mondják. Az elején a legtöbb kezdőnek kikezdi az ujjvégeit, aztán egy idő után megkeményedik a bőr, és nem lesz ilyen gondod. Ha már nagyon kivagy, akkor hagyd abba a gyakorlást, de másnap ugyanúgy folytasd, amíg tudod, és így tovább.
2016. jan. 24. 21:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. jan. 25. 20:37
 8/10 anonim válasza:
100%
Én is most kezdtem el újból gitározni, egy-másfél hónapja, napi szinten másfél órát szoktam játszani. Nekem az ujjaimat nem cseszi szét a húr, de az ujjbegyeim megkeményedtek és alig érzek velük. Még régebben hallottam egy zenész ismerőstől, hogy egy idő után hozzászokik az ujj és bekeményedik. Szerintem játssz, ahogy eddig játszottál és hozzá fog szokni a kezed. :)
2016. ápr. 2. 20:47
 9/10 anonim válasza:
33%

Nem igaz, nem lesz jobb, ha sokat gyakorolsz.

Én 6 éve játszok és ha sokat játszom, kkor nekem is fájni fog.

2016. aug. 26. 21:20
 10/10 anonim ***** válasza:

9-es: baromság, 3 hónapja játszom, és már most észrevehetően jobban bírom, a bőrkeményedések is megjelentek.

Gondolom a szokásoshoz képest játszottál sokat, amikor érezted a fájdalmat, de hogy nem javul egyáltalán, az nem igaz.

2016. nov. 21. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!