Gitárnál mennyi idő még megszokja a kezem azt a tartást?
2 éve kaptam a gitárt és el is kezdtem a tanulást, de nagyon hamar kb. 2 hét után be is fejeztem (2x voltam tanárnál) mert nagyon fájt a csuklóm az idegen tartástól és sajnos suli miatt nem szabadott hogy rossz legyen. Most újra elővettem a gitárt és 10 perc után ide kötöttem ki...mennyi idő még megszokja a tartást és nem fáj? Napi hány órát kéne gyakorolnom?
Most még visszaülök, de szerintem 1 óránál többet nem bírók... Most még csak a lefogásokat gyakorlóm, hogy könnyebben ráálljon a kezem.
Amennyire a képről látszik, ez egy Cort gitár. Ha tényleg az, akkor nem gagyi. Nézd meg, hogy az van-e a fejére írva, és ha igen, felejtd el nyugodtan, amit az előttem válaszoló írt. A Cort gitárok teljesen korrektek, tökéletesek tanuláshoz.
Ami a tartást illeti: alapvetően kétféleképpen lehet tartani egy gitárt.
Így: [link]
És így: [link]
Az első esetben (ha jobbkezes gitárod van) a gitár a jobb lábadon fekszik, kb vízszintesen. A második esetben az alja a jobb lábadon, de a kis bemélyedés az oldalán a felemelt bal lábadon fekszik, és a gitár feje felfelé áll, nem vízszintes. Az első tartást szokták olyan gitároknál alkalmazni, mint a tiéd. Ha eddig nem így tartottad, próbáld ki így. A második tartást klasszikus gitárnál szokták alkalmazni, de ha eddig az első féle módon tartottad és nem jött be, próbáld ki nyugodtan, a te gitárodat is lehet nyugodtan így tartani. A kettő közül az egyik szerintem kényelmes lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!