Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zenészek, akik használnak...

Zenészek, akik használnak anlóg cuccokat masteringhez! Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Szóval úgy tudom, hogy a hangkártya digitális jelből csinál analógot. Néztem egy analóg masteringes videót és azt mondta a csávó, hogy miután a jel keresztül megy az (analóg) EQ-n, Compressoron, Limiteren, bemegy a jel a hangkártyába. Ezt hogy van? A gépből kijön a hang a hangkariba aztán az analógokba aztán vissza a hangkariba?

Eléggé összezavart ez a dolog...

2016. jan. 14. 19:47
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

Milyen zenéről beszélünk?

Hangszeres zenéknél általában analog forrásból indul a jel és csak a végén kerül a hangkártyába digitalizálásra.

Elektronikus zenénél nem tudom mi értelme lenne kiküldeni a jelet analog cuccokra, aztán vissza a hangkártyába.

2016. jan. 14. 21:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Elektronikus zenéről beszélünk. DAW-ból megy ki a jel Mastering céljából
2016. jan. 14. 21:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Van értelme kiküldeni rendes vasakba. Szoftverrel sose lesz ugyanolyan, akármilyen szépen levezethető, hogy helyettesíti a csillagászati árú, legendává vált analóg eszközt.

Általában protools a "hangkártya", vagyis maga a rengeteg sávos digitális keverőpult. Egy-egy aux/send meg már csak akad a való világ felé egy marhanagy keverőpulton!

2016. jan. 15. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!