Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek is a rap feljebb...

Szerintetek is a rap feljebb van mint az éneklés"? Ismerősöm beszél itt hülyeségeket. :D

Figyelt kérdés
Hiába mondtam neki, hogy ez vélemény kérdése, de ő azt mondja, hogy mindenki úgy van ezzel, hogy a rap "feljebb van mint az éneklés., és , hogy van egy olyan "közhely", hogy "utáljuk a rap-pet". Szerintem hülyeséget beszél nagyon. :D Gondoltam kiírom ide, hogy megmutassam neki, hogy ez nem úgy működik, ahogy ő gondolja.

2015. dec. 23. 00:51
 1/3 A kérdező kommentje:
Bár nem értem miről beszél, mert a rap végül is ének is, vagy nem? Nem értek én ehhez :D
2015. dec. 23. 00:52
 2/3 sándorjános ***** válasza:

Én személy szerint a rappet inkább a ritmushoz és hangsúlyozáshoz kötném, mintsem az emberi hang minőségeihez, inkább a dobhoz hasonlít a rap, mint egy hárfához, ha hangszerhez kéne hasonlítani. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a rap max. a szövegben való bővebb készlet és hosszabb narratív monológjaiban emelkedhet a pusztán ének fölé (amelyben ezek a tartalmak az ének minőségében jelennek meg inkább, mint a komplex és hosszú, jól felépített szövegekben - bár ez is hozzátartozik az énekléshez kétségtelenül, de a rapnél kissebb mértékben).

Ugyanígy azért van, hogy az énekben is valaki képes hadarni és mégis szépen énekelni, és nem azt jelenti, hogy a rap énekeseknek nincs szép hangja, hanem azt, hogy alapjában zenében ez másodlagos szempont mind a kettő esetében.

Az a kijelentés pedig, hogy egyik jobb a másikánál szerintem pedig relatív és szubjektív (mellékesen én is énekpárti vagyok, de rappet is sokat hallgatok). Ha barátod és talán te se vagytok képesek szubjektív rálátásaitokat észérvekkel akár, de bizonygatni ahelyett, hogy elfogadnátok az álláspontokat, akkor képtelen vagyok nektek segíteni.

Arról a közhelyről, hogy "útáljuk a rappet" még nem hallottam, szerintem ez egyfajta fikció, de képzelje egy rapper manapság magát egy avantgárd-kísérleti metál hallgató helyébe, akkor az mit mondjon?

2015. dec. 23. 16:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) Igazából azon akadtam ki, amikor azt mondta, hogy "VEVO-je csak a b*ziknak van" :D Eszméletlen rap fanatikus, de hát jól mondod, ez embertől függ. Valahogy én nem szeretem a rappet, van pár amit meghallgatok, de nem a szívem csücske. Még egyszer köszönöm a választ! :)
2015. dec. 24. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!