Basszusgitár vásárlásnál mit ajánlotok?
Meg szeretnék tanulni basszusgitáron játszani. Teljesen kezdő vagyok, kicsit tudok akusztikuson. Találtam most használtan egy gitárt, de érdekelne,milyen szempontokat kellene figyelembe vennem, mi alapjàn döntsek a vétel mellett.
Továbbá érdekelne milyen erősìtőt ajánlotok hozzá. 30W-osban gondolkodtam.
Hangszernél érdemes a Jazz Bass méretű nyakat nézni, ez kicsit vékonyabb a Precision méretnél és könnyebb vele az átállás a gitárról.
A kezdő kategóriában a Cort márka általában megbízható választás. Én egy GB34A modellen játszom, lehet hogy színpadra már nem elég jó, de otthon gyakorolni tökéletes. A hangzása elég sokoldalú, így több műfajban el tudsz vele boldogulni.
Mindenképpen próbáld ki a gitárt kierősítve, nézd meg hogy simán járnak-e a hangolókulcsok, a potméterek (ne recsegjenek), nem lötyög-mozog bármelyik illesztése. A bundok lehetőleg egyenesek legyenek, árkok nélkül a húrok alatt. Persze minden javítható utólag, csak amennyi pénzt ott hagysz egy hangszerésznél, annyival került többe a hangszer.
Ha csak nem friss húrokkal árulják a kiszemelt bőgőt, egy húrcsere ajánlatos a vétel után. A basszus húrkészlet jóval drágább a gitárénál, de később ki tudod főzni (szó szerint, forró vízben), így többször is fel lehet újítani, mielőtt megint le kellene cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!