Milyen gitárt érdemes venni?
Én pár hete kezdtem. Elektroakkusztikust semmiképp. A helyedben egy tanuló, klasszikus gitárt vennék, amin nylon húrok vannak. Azon a legkönnyebb megtanulni szerintem. És mindig ottvan, hogy abbahagyod, ezért érdemes olcsóbbra elsőnek beruházni. Ha viszont bejön, akkor vehetsz egy komolyabbat, akár elektromosat is.
Árak nagyon hozzávetőlegesen:
Tanuló: 15 körültől már kapsz egy normálisat
Akusztikus: 50 felett már rendeset találsz, persze itt nincs pontos vonal meghúzva
Elektromos: 50-től kezdődik a tanuló kategória, de akkor ott van még az hogy erősítő és egyebek...
Csatlakozom az előttem szólóhóz: szerintem is műanyag húrosat. A Toledo pl szerintem tök jó kis gitár volt kezdésnek.
Igazából nagyon más a műanyag húros klasszikus, és a fém húros akusztikus gitár. A klasszikusnk melegebb, lágyabb, halkabb a hangja, szélesebb sokkal a nyaka,kezdőként könnyebb lefogni. Nem célszerű rajta pengetővel játszani, csak körömmel. Jó klasszikus gitárdarabokhoz, líraibb dolgokhoz, olyanokhoz, amikor nem az összes húr szól egyszerre, hanem dallamot játszol.
Az akusztikusnál a húrokat sokkal erősebben fogod le, az elején jobban fáj, megkínozza egy kicsit az ujjaid :) Hidegebb a hangja, de sokkal erőteljesebb.Pengetővel és ujjal is játszhatsz rajta. A nyaka vékonyabb, a teste nagyobb, mint a klasszikus gitáré. Rockhoz inkább ez a gitár passzol :)
Ha akusztikusat választasz, nagyon tudom ajánlani a Fender CD 60-at. 40 ezer kölül van, és nagyon jó kis gitár: szépen szól, és kényelmes is a nyaka.
A klasszikusból és az akusztikusból is van olyan, amiben van elektronika-persze drágábbak ezek.Nyilván tudod, hogy ezeket össze lehet kötni erősítővel. Azt kell eldöntened, mi a célod? Fellépések? Bandába kerülni? Vagy csak otthon, saját szórakoztatásra zenélni? Akkor érdemes beruházni kihangosítható gitárra, ha fel akarsz lépni.
Az elektromos gitáron a legkényelmesebb játszani (szerintem) Az én gitáromnak nagyon vékony a nyaka, könnyű lefogni. Cérnaszál vékonyságú pl az E1 húr. Viszont kell hozzá erősítő, kábelek, effektpedálok...kezdőnek nem ajánlom. Meg addig semmi értelme ilyen gitárt venni, amíg nem mozogsz otthonosan a hangszeren, ez meg évek kérdése. És a torzító el tudja fedni azokat a hibákat, amiket Cleanen viszont hallanál. Szóval a helyedben ezzel várnék pár évet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!