Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zenekészítés, komponálás....

Zenekészítés, komponálás. Milyen eszközök kellenek hozzá?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Néha dalokat/dallamokat szoktam írni énekhangra és zongorára, de leginkább zongorára. Szeretném kicsit komolyabban űzni a dolgot, mert a fejemben van egy csomó dallam és ötlet, de nem tudom őket megvalósítani, mert nincsenek megfelelő eszközeim.

Olyasmire gondolok, mint amin pl. Stromae írja a számait. Hogyan tudnék ilyesmit beszerezni, és kb. mennyibe kerül?

16 múltam, így gyűjtenem kell a zsebpénzem egy ilyen cuccra, ezért szeretnék biztosra menni, hogy a célomnak legmegfelelőbb eszközt veszem meg.

Aki erről bármit tudna mesélni, azt kérem, írjon !

2015. nov. 27. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Tanulj először alapszolfézst és mellé hangszert. A zongora lenne a legjobb, mert akkor már ösztönösen is több szólamban gondolkodhatsz.

Formatant, összhangzattant, hangszerelést bármilyen netes anyagból megtanulhatod.

Ha van ötleted, akkor a tanultakat hasznosíthatod.

2015. dec. 2. 01:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Már tanultam szolfézst, zeneelméletet, összhangzattant, évek óta zongorázom, és most tanulok harmónikázni, az is elég jól megy már. Szóval nem a tudás hiányával van a probléma, hanem a zenekészítő programok és elektronikus eszközök hiányával sajnos.
2015. dec. 3. 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Írd be wikipédiába, hogy DAW. Lehet csemegézni.

A gond már csak annyi, hogy magát a programot is meg kell tanulnod használni, ami el fog venni egy kis időt. De ha már van szolfézsismereted és játszol hangszeren, pite lesz.

Személy szerint Abletont használok és a leglágyabb jazztől a legbetegebb dubsteppig mindent lehet benne rendesen írni.

2015. dec. 21. 13:43
 4/5 veterán vas ***** válasza:

Szerintem a komponálás tehetség kérdése, nem pedig "eszközök"-é.

Pl. Verdi-nek elég volt egy zongora, egy kottafüzet és egy lúdtoll.......

(de Beethovennek a 9.szimfonia megírásához már hallás sem kellett)

2015. dec. 21. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Nézz tutorialokat a legismertebb zeneszerkesztő programokról és válassz ki egyet, amelyik a legszimpatikusabb. Ha kiválasztottad, gyakorolj legalább 5 évet, amikorra olyan szintre fejleszted hallásodat és a képességeidet, hogy profi zenét tudsz szerkeszteni. Hallgass rengeteg zenét különböző stílusokból, hogy ihletet meríts. Tanulj, gyakorolj higgy magadban és soha ne add fel!

ui.: csak akkor kezdj bele, ha komolyan gondolod, mert már tele van az internet tizenéves hülyegyerekek félkész zenéivel.

2016. jan. 8. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!